Maskvoje vyko tarptautinės imtynių federacijos (FILA) kongresas. Kongreso metu buvo patvirtinti atrankos kriterijai į Londono olimpines žaidynes. Londone imtynininkai kovos dėl 18 medalių komplektų: po septynis atiteks graikų-romėnų ir laisvųjų imtynių atletams, o dėl likusių keturių komplektų kovos moterų imtynių atstovės. Varžybose dalyvaus 338 sportininkai.

Atranka į Londono OŽ vyks keturiais etapais. Pirmasis ir pats gausiausias atrankos etapas vyks 2011 metų pasaulio čempionato metu. Čempionatą numatyta pravesti 2011 metų rugsėjo 12-18 dienomis Stambule. Turkijoje paaiškės 108 olimpinių licencijų savininkai. Licencijos atiteks sportininkams, iškovojusiems 1-6 vietas kiekvienoje svorio kategorijoje visose trijuose imtynių stiliuose.

FILA vadovas R.Martinettis priminė, kad vadovaujantis FILA nuostatais, 2011 metų pasaulio čempionate dalyvaus tik tos valstybės, kurios dalyvavo kontinentiniuose čempionatuose.

Antras atrankos etapas – kontinentinis čempionatas. Beje, Afrikos ir Okeanijos čempionatai bus sujungtas į vieną. Kelialapius į Londoną iškovos atletai,  užėmę pirmąsias dvi vietas kiekviename svoryje kiekviename imtynių stiliuje. Europos čempionatas, o kartu ir atrankos turnyras vyks Varnoje (Bulgarija), 2011 metų balandžio 18-22 dienomis.

Trečias ir ketvirtas etapai  – du tarptautiniai atrankiniai turnyrai. Pirmasis vyks 2011 metų balandžio 25-29 dienomis Taitane (Kinija), o antrasis 2-9 dienomis Helsinkyje (Suomija). Kinijoje olimpinius kelialapius iškovos 1-3 vietas kiekviename svoryje užėmę „klasikai“ ir „laisvūnai“ ir kiekvieno svorio moterų imtynių finalininkės .

Suomijoje kelialapiai atiteks visų svorio kategorijų ir visų trijų imtynių stilių finalininkams.

R.Martinettis vylėsi, kad 2016 metų olimpinėse žaidynėse, kurios vyks Rio de Žaneire, moterys, kaip ir vyrai,  galynėsis septyniose svorio kategorijose.

www.imtynes.lt informacija