Savaitgalį Vilniuje, lengvosios atletikos manieže, vykusiame Lietuvos graikų-romėnų, laisvųjų ir moterų imtynių čempionate ant kilimų kovėsi net 201 sportininkas.

Šis čempionatas buvo surengtas pagal naujas imtynių taisykles – imtys susidėjo iš dviejų dalių – po 2 minutes. Jei abu „kėlinius” laimėdavo tas pats imtynininkas, jam ir buvo įskaitoma galutinė pergalė, o jei rezultatas būdavo lygus, teisėjams tekdavo skirti papildomas 2 min. Kova buvo stabdoma anksčiau laiko, jei vienas iš imtynininkų įgydavo šešių taškų pranašumą.

Šįsyk varžybų dalyviai nebuvo skirstomi į grupes po tris, o pirmąją kovą pralaimėjęs sportininkas galėjo tęsti varžybas tik tuo atveju, jei jį nugalėjęs varžovas patekdavo kovoti toliau.

Laisvųjų imtynių čempionate dalyvavo 67 sportininkai, o geriausiai pasirodė klaipėdiečiai, triumfavę net šešiose svorio kategorijose iš aštuonių.

Svorio kategorijoje iki 60 kg čempiono titulą iškovojo Vytas Čiumakovas.

Aukso medalius iškovojo ir broliai Voitechovskiai: Andrius buvo nenugalimas svorio kategorijoje iki 66 kg, o Edgaras – iki 74 kg.

Smagiai ant kilimo savo varžovus raitė ir Klaipėdos sunkieji vyrukai. Čempionais tapo Pranas Rumbutis (iki 84 kg), Jevgenijus Stramousas (iki 96 kg) ir Konstantinas Nasredinovas (per 120 kg).

Sidabro medalį Klaipėdai pelnė Michailas Rybakovas (iki 84 kg).

Dar penki uostamiesčio „laisvūnai” į namus parsivežė bronzos medalius – Irmantas Turas (iki 50 kg), Vladas Visagorskis (iki 66 kg), Raivaldas Balynas (iki 74 kg), Konstantinas Krivcanovas (iki 84 kg) ir Mindaugas Rumbutis (iki 96 kg).

Klaipėdos laisvųjų imtynių komandos treneris S. Kasimovas, džiaugdamasis saviškių pergale, buvo kritiškas čempionų atžvilgiu: „Smagu iškovoti tiek medalių, bet iš kai kurių sportininkų laukiau gražesnės kovos. Nenuvylė Edgaras Voitechovskis ir Pranas Rumbutis, o kitų atletų veiksmuose įžvelgiau daug taisytinų elementų”.

Graikų-romėnų imtynių čempionate aštuoniose kategorijose varžėsi 107 atletai, o daugiausia aukso medalių pelnė vilniečiai. Jie, kaip ir Klaipėdos „laisvūnai”, iškovojo net šešias pirmąsias vietas.

Savo kategorijose čempionais tapo ir du Atėnų olimpiečiai Mindaugas Ežerskis (iki 96 kg) bei Mindaugas Mizgaitis (per 120 kg). Pastarojoje svorio kategorijoje prizininkais tapo ir du klaipėdiečiai: sidabro medalį iškovojo Mantas Pakėnas, o bronziniu prizininku tapo Darius Pocius.

Moterų čempionate varžėsi vos 27 sportininkės, o penkiose iš septynių svorio kategorijų nugalėjo šiaulietės.

Svorio kategorijoje iki 72 kg klaipėdietės iškovojo net dvi prizines vietas. Sidabro medaliu pasipuošė Rūta Narinkevičiūtė, o bronzą iškovojo Klaipėdos „Lemminkainen” krepšinio komandos žaidėja Karolina Baltrušaitytė. Dar vieną bronzos medalį mūsų miestui pelnė Nadiežda Zametina (iki 55 kg).

Algirdas AURUŠKEVIČIUS