Aluštos kurorte, prie Juodosios jūros besitreniruojanti Lietuvos graikų – romėnų imtynių olimpinė rinktinė žada šaliai Pekine laimėti ne vieną medalį. Į Pekiną vyks Mindaugas Ežerskis (svorio kategorija iki 96 kg), Mindaugas Mizgaitis (120 kg), Valdemaras Venckaitis (74 kg) ir Aleksandras Kazakevičius (66 kg).

Lrytas.lt interviu – su rinktinės treneriu Ruslanu Vartanovu.
– Kaip vyksta pasirengimas olimpinėms žaidynėms?
– Dabar esame Ukrainoje, olimpinėje Aluštos sporto bazėje, kur treniruojamės jau visą mėnesį kartu su Prancūzijos, Italijos, Ukrainos ir kitų šalių sportininkais. Būsime čia iki liepos 30-osios. Rugpjūčio 6-ąją išvykstame į Pekiną. Iki pirmųjų startų, kurie vyks rugpjūčio 13 dieną turėsime savaitę laiko aklimatizacijai. Pirmieji burtus trauks A.Kazakevičius ir V.Venckaitis. Imtynininkai į kovą stoja kitą dieną po burtų traukimo.
– Kokie varžovai gali būti neparankiausi?
– Atsitiktinumų imtynių sporte nėra, visi olimpiadoje dalyvausiantys sportininkai yra stiprūs ir su visais jais reiks skaitytis. Kiekvienoje sporto kategorijoje kovos po 21 imtynininką. Mes didžiuojamės, kad tokia maža šalis kaip Lietuva turės net keturis atstovus imtynių varžybose.
– Kaip sekasi rengtis olimpiadai?
– Mes šiek tiek psichologiškai jau esame pavargę, todėl džiaugiamės, kad greit grįšime į Lietuvą ir turėsime savaitę pailsėti. Visi mūsų imtynininkai patyrę, kiek jaunesnis tik A.Kazakevičius, tačiau ir jis pretenduoja į aukštas vietas. Kiti mūsų atletai yra vieni iš geriausių pasaulyje. M.Ežerskis 2007 metais pasaulio čempionate buvo antras, V.Venckaitis iškovojo trečią vietą ir Europos, ir pasaulio čempionatuose. M.Mizgaičiui tai bus ne pirmoji olimpiada, jis puikiai mobilizuojasi atsakingiausioms kovoms.
Tikimės, kad M.Ežerskis ir kiti mūsų šaunieji imtynininkai atvers naują puslapį Lietuvos graikų – romėnų imtynių istorijoje.

Dainius Kinderis

www.lrytas.lt