Šiauliuose pasibaigė tarptautinė moterų imtynių stovykla, skirta pasiruošimui Lietuvos ir Europos čempionatams. Dešimt dienų geriausios Lietuvos ir Latvijos imtynininkės dalinosi imtynių paslaptimis. Rytinėje treniruotėje  imtynininkės tobulino techniką , o vakare kėlė sau vienintelį tikslą – laimėti  kontrolines kovas. Aišku, kad didžiausia konkurencija įsiliepsnodavo tarp skirtingų šalių imtynininkių. Treneriai stovykloje pamatė, kas gali kovoti tarptautinėse varžybose, atlaikyti  pasiruošimo etapus. Labai džiugu, kad kartu treniravosi ir jėgų negailėjo Europos  jaunimo čempionė, rygietė Laura Skujina, Europos  jaunių  vicečempionė Karolina Tiapko iš Daugpilio ir kitos pajėgios latvės.

Lietuvos atletėms buvo didelė nauda, nes savos treniruočių partnerės jau gerokai nuspėjamos. Bendra  pasiruošimo stovykla tiko ir latvėms – mat, Latvijos čempionatas tik savaite vėliau nei Lietuvos, o Europos čempionatas visiems vienodai. Tokios stovyklos duoda daug informacijos treneriams toliau ruošiantis tarptautinėms varžyboms, sudėliojami  galutiniai bendri  planai dėl pasiruošimo Europos ir pasaulio čempionatams. Bendradarbiaujant visada randamos optimaliausios finansinės galimybės, o tai dabar ypač aktualu.

Jei  prieš  penkerius metus   lietuvės turėdavo prašytis, kad latvės priimtų į pasiruošimo stovyklą, tai dabar pačios Latvijos imtynininkės su dideliu noru  atvyksta galynėtis į Šiaulių sporto mokyklą internatą.

Treneris   Aivaras Kaselis