Šiauliuose vyko Lietuvos graikų-romėnų imtynių jaunimo čempionatas. Vėl aukštą meistriškumą rodė Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtiniai. Nepaisant to, kad varžybose nedalyvavo šalies čempionas sunkiasvoris Marijus Grygelis,  LOSC imtynininkai iškovojo tris nugalėtojų titulus. Tris čempionus išugdė treneris iš Gruzdžių Valdas Jasotis. Tiesa, du iš jų – Tomas Galkus bei Artūras Sekus –  šiuo metu treniruojasi sporto centruose Šiauliuose ir Vilniuje.  

Visgi varžybose ryškiausiai suspindėjo visaginietis Georgijus Usmanovas. 

Nuotraukoje atakuoja Georgijus Usmanovas (2007)

 „Žorikas 2007 metais vykusiame Europos jaunių čempionate patyrė sunką peties traumą. Jam buvo atliktos trys sudėtingos peties operacijos. Užsispyrusį Lietuvos totorių  jau daug kas buvo nurašęs. Tačiau vaikinas pradėjo lankyti pratybas. Treniruočių metu jis tyli, nieko nešneka, dirba, dirba ir dirba…Kartais tenka Žoriką pristabdyti“, – apie savo auklėtinį pasakoja treneris Vitalijus Nagovicinas.  

Pergalę iškovojo G.Usmanovas

Pats G.Usmanovas sako, kad nėra visiškai atsigavęs ir jaučia traumos padarinius. „Lietuvos čempionatas yra viena, o Europos ir pasaulio čempionatai yra kas kita. Ten lygis kosminis. Susirenka mužikai ir juos privalu nugalėti. Dar nepasiruošęs. Tuščiai rizikuoti dėl vienadienės šlovės nenoriu. Dar palauksiu metelius, sutvirtėsiu, o jau tada eisiu „plėšyti“. Mano gyvenimo tikslas – aukščiausi įmanomi apdovanojimai. Paskubėsiu – durys link čempionų pakylos užsitrenks visiems laikams“, – samprotauja šalies jaunimo čempionas Georgijus Usmanovas.

 Lietuvos jaunių rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas pastebėjo, kad kai kuriuose svoriuose labai išaugo konkurencija. „Tarkim, svorio kategorijoje iki 84 kilogramų 7-8 sportininkai yra vienodo pajėgumo – sunku nuspėti, kas taps prizininku. Žinoma, LOSC atletai kol kas be konkurencijos. Tas pats ir kituose svoriuose“, – kalbėjo O.Antoščenkovas.

Šalies čempionate dalyvavo 95 atletai. Nugalėtojais svorio kategorijose tapo:

50  kg Saulius Klabys                         (Šiaulių rajonas);

55  kg Rūtenis Uginčius                      (Klaipėda);

60  kg Ramūnas Dagys                       (Vilnius – Anykščiai);

66  kg Georgijus Usmanovas              (Visaginas);

74  kg Artūras Sekus                           (Vilnius – Šiaulių rajonas);

84  kg Julius Matuzevičius                  (Vilnius – Joniškis);

96  kg Tomas Galkus                          (Šiaulių rajonas);

120 kg Karolis Kaupas                        (Šiauliai).

Valdas Malinauskas

www.imtynes.lt