Laikantis metinio pasiruošimo  plano, šalies moterų imtynių rinktinės narės jau dalyvavo keturiose tarptautinėse  treniruočių stovyklose ir aštuoniuose tarptautiniuose turnyruose. Atsižvelgiant į paskutinių dviejų, ypač aukšto lygio tarptautinių varžybų rezultatus, matosi, kad Lietuvos imtynininkės jau ne tik nenusileidžia, bet ir dažnai pranoksta Europos bei pasaulio čempionatų medalininkes.

Kristina Domikaitytė  

   Pasibaigus tarptautiniam Grand Prix  turnyrui Minske (Baltarusija), Lietuvos moterų imtynių rinktinė pasiliko mokomojoje treniruočių stovykloje Baltarusijoje, kur su geriausiomis Baltarusijos imtynininkėmis tobulino savo meistriškumą. Stovyklos pabaigoje lietuvaitės turėjo progą išmėginti savo jėgas tarptautiniame turnyre nusipelniusio trenerio, Gardino miesto garbės piliečio  L. P. Fursos prizams laimėti.

Varžybos sėkmingai susiklostė mūsų merginoms. Net trys lietuvaitės tapo turnyro nugalėtojomis, o viena užėmė antrą vietą.

Pirmą vietą iškovojo Kristina Domikaitytė (Šiauliai – Anykščiai, sv. kat. 48 kg). Ji laimėjo tris kovas. Finale įveikė baltarusę Viktoriją Salapiną.

Aistė Balčiūnaitė (Šiauliai, sv. kat. 55 kg) taip pat laimėjo tris kovas. Finale Aistė įveikė tarptautinių turnyrų nugalėtoją, Europos čempionatų prizininkę Nataliją Škuratovą iš Rusijos.

Trijose imtyse pranašesnė už varžoves buvo ir Giedrė Blekaitytė (Šiauliai, sv. kat. 67 kg). Finale šiaulietė įveikė tarptautinių turnyrų nugalėtoją baltarusę Viktoriją Seredą.

Sidabro medaliu pasipuošė Deimantė Butavičiūtė (Šiauliai, sv. kat. 51 kg). Ji laimėjo dvi kovas – prieš baltarusę Veroniką Torenik bei Jolantą Tkačiuk iš Lenkijos. Finale Giedrė nusileido Baltarusijos jaunimo čempionei Svetlanai Lomaševič.

Diena anksčiau kovos vyko laisvųjų imtynių turnyre. Svorio kategorijoje iki 120 kilogramų antrąją vietą laimėjo Jonas Rudavičius (tr. Z.Komskis). Trečiąsias vietas iškovojo Pranas Visagorskis (sv. kat. 66 kg, tr. O.Voitechovskis) ir Arnas Draugelis (sv. kat. 74 kg, tr. J.Jurkynas ir S.Kasimovas).

Gardine vykusiame tarptautiniame turnyre dalyvavo 145 imtynininkai iš Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos. 

 Moterų imtynių rinktinės treneris Aivaras Kaselis

www.imtynes.lt