Europos imtynių čempionatas, kuris vyks Dortmunde (Vokietija) kovo 29-balandžio 3 dienomis, jau ne bus debiutinis mūsų šalies moterų imtynių atstovėms. Deimantė Butavičiūtė (51 kg) ir Indrė Bubelytė (55 kg) yra išmėginusios savo jėgas Senojo žemyno čempionate, kuris vyko Vilniuje 2009 metais.  Po šio čempionato panelės nemažai pažengė ir įgavo patirties.

Pastaraisiais metus merginos išliejo nemažai prakaito treniruotėse ir pasiruošimo stovyklose. Apžvelgiant paskutiniuosius kontrolinius startus tarptautiniuose bei  FILA turnyruose, iškovotos  gan aukštos vietos. Paskutiniajame Grand Prix serijos turnyre, kuriame kovoja beveik visas pasaulio imtynių elitas, iškovotos trečia ir aštunta vietos. Toks  rezultatas šiame Europos čempionate mane labai nudžiugintų. Lietuvaičių  fizinis, taktinis bei techninis pasiruošimas mažai skiriasi nuo pirmaujančių sportininkių. Atletės pasiruošimo etapuose yra laimėjusios kovas prieš  Europos ir pasaulio čempionatų prizininkes. Tokios pergalės yra papildoma motyvacija, todėl ir Indrė ir Deimantė tikrai atiduos visas jėgas Vokietijoje.

Puikiai pažįstu savo auklėtines ir tikiu jomis. Jos yra pakankamai užsispyrusios. Telieka tikėtis sėkmės. Žinome, kad šiai dienai merginos savo esamas galimybes ir resursus jau viršijo su kaupu, todėl norėčiau, kad kritika, nesėkmės atveju, būtų konstruktyvi ir geranoriška.

 Po starto Europos čempionate Lietuvos imtynių federacijos valdyba turės nuspręsti dėl merginų starto pasaulio čempionate, kur prasidės kovos dėl kelialapių į Olimpines žaidynes. Moterų imtynių rinktinė suformuota  ir pasiruošusi dalyvauti.  Kaip vyriausias treneris noriu nuoširdžiai padėkoti  visiems padėjusiems ir prisidėjusiems prie sportininkių pasiruošimo atsakingiems startams.

Treneris Aivaras Kaselis

 Deimantė Butavičiūtė ir Indrė Bubelytė Europos imtynių čempionate startuoja kovo 31 dieną