Europos imtynių čempionate Vokietijoje buvo išdalinti trys moterų turnyro medalių komplektai. Debiutas ant imtynių kilimo ketvirtadienį Dortmunde nesėkmingai susiklostė abiems Lietuvos atstovėms, kurios pralaimėjo savo dvikovas bei pasitraukė iš tolesnės kovos dėl apdovanojimų. Svorio kategorijos iki 51 kg (16 dalyvių) aštuntfinalyje Deimantė Butavičiūtė 0:5 turėjo pripažinti vėliau finalą pasiekusios ukrainietės Julijos Blachinios pranašumą.

Pastaroji aplinkybė lėmė, jog lietuvė paguodos turnyre turėjo galimybę tęsti kovą dėl bronzos medalio, tačiau 0:4, 0:4 pralaimėjo baltarusei Marijai Ivanovai-Jegorovai, kuri dėl bronzos varžėsi su Natalija Budu iš Moldovos.

Indrė Bubelytė (55 kg) dvidešimties turnyro dalyvių aštuntfinalio kovoje 0:3, 3:5 nusileido į ketvirtfinalį iškopusiai vokietei Christianei Knittel ir baigė pasirodymą čempionate.

Indrė Bubelytė (svorio kategorija iki 55 kg) su vieninteliu pralaimėjimu tarp dvidešimties dalyvių užėmė dvyliktąją vietą. Aukštesnį rezultatą Indrei lėmė trimis taškais įvertintas metimas. Abi kovas pralaimėjusi Deimantė Butavičiūtė (51 kg) liko paskutinė – šešiolikta.

Trenerio Aivaro Kaselio komentaras

„Nedramatizuoju padėties. Šiandien Deimantei prieš ukrainietę ir baltarusę dar sunku laimėti. Dvikovoje su baltaruse kartojo tos pačios klaidos – varžovė rinkosi po taškelį praėjimais į kojas. Indrė ant kilimo atrodo solidžiau. Ji „paleido” pirmą kėlinuką, o antrame vokietei atliko fantastišką metimą per petį. Turėjo nepaleisti šanso ir guldyti. Vėliau suveikė futbolo principas – neįmuši tu, tai įmuša tau. Reikia, kad panos patikėtų savo jėgomis”.

55 kg

1. Ida-Theres Nerell (Švedija)

2. Ludmila Cristea (Rumunija)

3. Marija Marija Gurova (Rusija)

3. Katarzyna Krawczyk (Lenkija)

12.Indrė Bubelytė

51 kg

1. Julija Blahinia (Ukraina)

2. Estera Dobre (Rumunija)

3. Natalia Budu (Moldova)

3. Jekaterina Krasnova

16.Deimantė Butavičiūtė

48 kg

1. Marija Stadnyk (Azerbaidžanas)

2. Kristina Daranuca (Ukraina)

3. Iwona Nina Matkowska (Lenkija)

3. Cristina Raluca Croitoru (Rumunija)