Lenkijos sostinėje pasibaigusiame Europos jaunių imtynių čempionate sekmadienį paskutiniuosius penkis apdovanojimų komplektus išsidalijo graikų-romėnų stiliaus atstovai.

Sėkmingai sunkiasvorių (iki 100 kg) kategorijoje tarp devyniolikos dalyvių pasirodė bei vicečempiono sidabro medalį iškovojo buvęs klaipėdietis, o dabar Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) sostinėje auklėtinis Mantas Knystautas.

Trenerių Artūro Ševelkovo ir Olego Antoščenkovo auklėtinis aštuntfinalyje 6:1 nugalėjo graiką Georgiosą Halkadį, ketvirtfinalyje 5:1 įveikė bronzą vėliau pelniusį ukrainietį Dmytro Čmychovą, pusfinalyje 3:1 privertė pasiduoti gruziną Beką Kandelakį ir tik finale 0:7 turėjo pripažinti čempionu tapusio bei aukso apdovanojimą iškovojusio ruso Soslano Tuskajevo pranašumą.

„Šiandien rusą įveikti sudėtinga. Ne tik dėl to, kad subrendęs ir fiziškai galingas septyniolikmetis varžovas, ko gero, jau savo šeimą sukūręs ir vaikus augina. Mantui reikia skubiai gausinti techninių veiksmų arsenalą. Be metimų ateityje bus sunku kovoti dėl tauriausių apdovanojimų“, – po finalinės sirenos Knystauto lemiamą kovą įvertino linksmai nusiteikęs Europos imtynių komiteto (CELA) biuro narys Andrejus Gribojedovas.

Antrojo bronzos medalio savininku šioje svorio kategorijoje tapo pusfinalyje Rusijos imtynininkui pralaimėjęs Hadžimuradas Čopsijevas iš Azerbaidžano.

Svorio kategorijoje iki 76 kg (24 dalyviai) Eividas Stankevičius šešioliktfinalio kovoje 7:3 nugalėjo serbą Vladimirą Stankičių, o aštuntfinalyje 0:8 nusileido bronzą galutinėje įskaitoje iškovojusiam švedui Jonathanui Jersgrenui ir pasitraukęs iš kovos dėl apdovanojimų liko vienuoliktas.

 www.imtynes.lt informacija