Stambule vykstančiame pasaulio imtynių čempionate savo rezultatais kol kas nedžiugina mūsų šalies „klasikai“. Viltys M.Mizgaičiui (120 kg) ir L.Adomaičiui (84 kg) patekti į olimpines žaidynes subliuško antrame rate. Po puikaus starto abu atletai patyrė skaudžius pralaimėjimus.

Laimėjęs pirmą dvikovą prieš Korėjos imtynininką Hyun-Gyu Kimą (1:0/1:0), Mindaugas Mizgaitis nesugebėjo palaužti lenką Lukašą Baneką (0:1/1:0/0:2). Galutinėje įskaitoje M.Mizgaitis užėmė 16 vietą (40 dalyvių).

Pirmą vietą tarp sunkiasvorių savo žiūrovų džiaugsmui iškovojo 22 metų turkas Riza Kayaalpas.  Jis pateikė nemažą staigmeną, finale nugalėjęs galiūną iš Kubos Mijainą Lopezą Nunezą. Bronzos medalius iškovojo kazachas Nurmachanas Tinalijevas ir Bashiras Asgari Babajanzadeh Darzi iš Irano.

Panašus buvo ir Laimučio Adomaičio kelias. Energingas riedinys pirmoje kovoje atnešė pergalę prieš pajėgų vengrą Viktorą Lorinczą (1:0/3:0), tačiau grumtynėse su estu Eeriku Apsu (0:2/1:0/0:1) buvusiam joniškiečiui pritrūko parako. „Kažkur dingo Laimučio dinamika. Gal jis neatsistatė po pirmos imties su vengru. Juk tuo metu, kai Laimis vargo su Lorinczu, estas, galima sakyti, ilsėjosi su marokiečiu“, – svarstė pirmasis L.Adomaičio treneris Vladimiras Audickas.

L.Adomaitis liko devynioliktoje vietoje tarp 47 dalyvių.

Čempiono laurus svoryje iškovojo baltarusis Alimas Semionovas. Sidabras atiteko lenkui Damianui Janikovskiui. Bronzos medaliai įteikti suomiui Rami Antero Hietaniemiui ir Nazmi Avlucai iš Turkijos.

„Kažkoks juodas nesėkmių ruožas. Nesuprantu kas vyksta. Gal sportininkus elektrošoku prieš kovas reikėtų pakratyti, kad užsivestų. Laimėk dar bent po vieną kovą ir, patekęs bent jau į dešimtuką, užsitikrini šiek tiek ramesnį gyvenimą ir emocine, ir finansine prasme“, – nusiminęs kalbėjo treneris Ruslanas Vartanovas.  

Šiandien savo šansų pakovoti dėl medalio ir olimpinio kelialapio turės Aleksandras Kazakevičius. Svorio kategorijos iki 74kilogramų pirmoje imtyje vilnietis susikaus su Andrew Biseku iš JAV. Svoryje kovos 47 atletai.

 Valdas Malinauskas

www.imtynes.lt