Anykščių rajono Troškūnų Kazio Inčiūros vidurinės mokyklos sporto salėje vyko Lietuvos graikų- romėnų ir moterų imtynių komandinio čempionato kovos tarp Vilniaus ir Anykščių komandų. Šias varžybas laimėjusi komandą įgijo teisę kovoti finaliniame etape dėl čempiono titulo.

Žiūrovai pamatė dešimt atkaklių kovų. Persvara svyravo tai vienos, tai kitos komandos naudai. Po paskutinės imties rezultatas buvo lygus – 15:15. Teisėjai  čempionato nugalėtoją nustatė, remdamiesi varžybų nuostatais, kurie buvo palankesni šeimininkams – Anykščių atletai atliko daugiau techninių veiksmų, kurie buvo įvertinti aukštesniais balais. Brendono Kuodžio ir Renato Puikio efektingi metimai nulėmė, kad didžiajame finale kovos anykštėnai, o Vilniaus komanda kausis dėl trečios vietos. Varžovai paaiškės po Klaipėdos, Tauragės ir Šiaulių rajonų susitikimo, kuris vyks lapkričio 23 dieną Klaipėdoje.

Svorio kategorijoje iki 55 kilogramų susitiko Lietuvos čempionės anykštietė Justina Aldusevičiūtė ir sostinei atstovaujanti šiaulietė Deimantė Butavičiūtė. Deimantė įrodė, kad dienai ji yra pranašesnė.

Gytis Ivanauskas nesugebėjo pasipriešinti vilniečiui Artiomui Rybakovui (55 kg).

 Svorio kategorijoje iki 60 kilogramų Anykščių komandos sportininkas Brendonas Kuodis po dviejų metimų, įvertintų 5 balais, paguldė ant menčių Tomą Tamošiūną.

Sima Žiogaitė (63 kg) „švariai“ įveikė Salidiją Dunauskaitę.

Svoryje iki 66 kg susitiko geriausias Anykščių imtynininkas Ramūnas Dagys ir šių metų pasaulio veteranų čempionas Nikolajus Ilkevičius. Galingas Ramūno spaudimas pirmame kėlinuke privertė Nikolajų prarasti tašką. Antrame kėlinuke Nikolajus gerai kovojo stovėsenoje, tačiau parteryje nusileido beveik dvigubai jaunesniam varžovui.

Indrė Bubelytė (72 kg) nesunkiai įveikė Gerdą Musejukaitę.

Paskutinę kovą Anykščių komandoje laimėjo treneris Renatas Puikis (74 kg). Jis gražiu penkių balų vertės metimu nuskraidino, o vėliau ir ant menčių paguldė Martyną Nemcevičių.

Sunkesniuose svoriuose dominavo pripažinti kilimo meistrai iš Vilniaus. Laimutis Adomaitis (84 kg) įveikė Gitą Sobolevskį, Vladislavas Lukoševičius (96 kg) nugalėjo Vladimirą Strolią, o Eduardas Malyško  (120 kg) palaužė  Justo Čielio pasipriešinimą.

 www.imtynes.lt  informacija