Czarny bore (Lenkija) vyko tarptautinis moterų imtynių turnyras.  Šio turnyro nugalėtoja svorio kategorijoje iki 65kilogramų (11 dalyvių) tapo Danutė Domikaitytė. Šiaulių m. sporto mokyklos „Atžalynas“ auklėtinė finale įveikė švedę, šių metų Europos jaunių čempionę Persson Therese. Danutei taip pat pavyko aplenkti dar vieną Europos jaunių čempionato finalininkę  Manzke Luzie iš Vokietijos.

 „Baigdama sezono pirmąjį etapą imtynininkė aiškiai deklaravo, kad pasiruošusi kovoti su bet kokios šalies  imtynių  mokyklos auklėtinėmis ir jas nugalėti. Danutė Domikaitytė įtraukta kandidate į olimpinę Rio de Žaneiro programą. Mergina  atvyko į Šiaulius prieš tris metus iš Anykščių rajono Troškūnų miestelio ir netrukus tapo viena iš Lietuvos rinktinės lyderių“, – auklėtinės tobulėjimu džiaugėsi šalies moterų rinktinės treneris Aivaras Kaselis.

Dėl  bronzos medalių kovojo Deimantė Butavičiūtė (55 kg,11 dalyvių) ir Giedrė Blekaitytė (72kg, 8 dalyvės). Tačiau šį kartą ant nugalėtojų pakylos joms užkopti nepavyko.

Deimantė pralaimėjo Lenkijos čempionei  Ilonai Omulsik ,  o Giedrė Švedijos imtynininkei, Europos čempionato penktos vietos laimėtojai Idai Stuhrai.

„Laimėjusi pirmąją kovą  jaunoji klaipėdietė Kornelija Zaicevaitė (52 kg) kitose imtyse neatsilaikė prieš vyresnes ir daugiau patyrusias imtynininkes, bet ji teikia vilčių ateityje, nes turi tvirtą charakterį ir norą kovoti“, – pasakoja A.Kaselis.

Po sėkmingo pasirodymo turnyre, mūsų šalies moterų komanda sulaukė pasiūlymų dalyvauti bendrose pasiruošimo stovyklose kartu su Lenkijos, Vokietijos, Norvegijos ir Švedijos rinktinėmis.

„Mus jau įvertino ir vokiečiai, ir lenkai, ir skandinavai. Ne kiekvienam siūlo atvykti į mokomąsias stovyklas ir, priedo, apmokėti dalį išlaidų“, – svarstė treneris.

Lietuvos imtynininkes varžyboms ruošė treneriai A.Kaselis , A.Stočkus, V.Žibutis, A.Krikščiūnas ir O.Voitechovskis.

Tarptautiniame moterų imtynių turnyre dalyvavo 275 imtynininkės iš dešimties Europos šalių – Prancūzijos, Vokietijos, Norvegijos, Švedijos, Slovakijos, Vengrijos, Danijos, Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos.

www.imtynes.lt  informacija