Tauragėje vykusiame Lietuvos komandiniame graikų-romėnų ir moterų imtynių čempionate nugalėtojų taurę iškėlė varžybų šeimininkai. Tauragės atletai lemiamose kovose rezultatu 17:10 įveikė Anykščių rajono imtynininkus.

 Kovose dėl trečios vietos Vilniaus komanda rezultatu 20:8 nugalėjo Šiaulių rajono ekipą. 

Finale dėl čempionų vardo susitiko Tauragės ir Anykščių imtynininkai. Gausus būrys sporto aistruolių išvydo dešimt kovų, kurios nulėmė čempionato nugalėtojus. Pirmoje imtyje Gediminas Kuodis galingai kovojo prieš Justą Petravičių, tačiau neįvertino varžovo ir padarė keletą klaidų. Atsilošinėti sekėsi sunkiai – pralaimėjęs pirmą kėlinuką, antrajame Gediminas ir vėl klydo. Rizikingai atliekami veiksmai nepasiteisino, nes Justinas nesunkiai „žvejojo“ po taškelį. Po pirmos dvikovos rezultatas tapo 2:0 Tauragės naudai.

Merginų dvikovoje susitiko Tauragei atstovaujanti Anykščių krašto imtynininkė Kristina Domikaitytė ir Justina Aldusevičiūtė. Kova prasidėjo vangiai, merginos laukė varžovių klaidų. Pirmoji suklydo Justė, atakuodama varžovę prarado tašką ir pralaimėjo kėlinuką. Antrajame kėlinuke Justė ėmėsi ryžtingesnių veiksmų ir, atlikusi metimą paguldė savo priešininkę ant menčių. Rezultatu 3:2 į priekį išsiveržė Anykščių komanda.

Sekančioje kovoje Brendoną Kuodį egzaminavo Justo Petravičiaus brolis Donatas. Brendonas bandė atsirevanšuoti už brolio Gedimino pralošimą.  Donatas, turėdamas didesnę patirtį, sugebėjo ne tik apsiginti, bet rezultatyviai atakuoti savo varžovą.  Brendonas trumpam prigavo varžovą ir keletą akimirkų laikė jį pavojingoje padėtyje. Netrukus jis pats pateko į pavojingą padėtį ir iš stiprių priešininko gniaužtų nesugebėjo ištrūkti. Mentės. Rezultatas tapo 5:3 šeimininkų naudai.

Merginų kovoje tarp Danutės Domikaitytės ir tauragiškės Lauros Naginskaitės pergalę šventė Danutė ir išlygino rezultatą.

Sekančioje kovoje susitiko du pajėgūs imtynininkai. Anykščius atstovavo daugkartinis Lietuvos čempionas, Europos ir pasaulio jaunimo čempionatų penktos vietos laimėtojas Ramūnas Dagys, o Tauragę dar aukštesnius sportinius pasiekimus turintis Europos jaunių čempionato sidabro medalio laimėtojas Edgaras Venckaitis. Šį kartą stebuklo neįvyko, laimėjo tas kuris ir turėjo laimėti – Edgaras.

Daugkartinė Lietuvos čempionė Indrė Bubelytė dėl Anykščių komandos  kovojo sunkesnėje svorio kategorijoje iki 72 kilogramų. Nors ir  bandė palaužti Giedrės Blekaitytės pasipriešinimą, bet sunkesnė sportininkė sugebėjo apsiginti ir iškovoti lemiamus taškus Tauragei.

Anykščių imtynių treneris Renatas Puikis, ką tik atšventęs savo 33 metų sukaktį, susigrūmė su gan pajėgiu tauragiškių Laimonu Geču. Jaunasis Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis iš Tauragės pirmajame kėlinuke daug atakavo, bet Renatas sugebėdavo apsiginti. Parteryje Renato priešininkas apsigynė ir laimėjo kėlinuką. Antrajame kėlinuke taurgiškis vėl presingavo, bet patyręs Renatas ne tik sugebėjo apsiginti, bet ir atliko gražų metimą, kuris buvo įvertintas trimis taškais. Trečiajame kėlinuke tempas sumažėjo ir praėjus pusantros minutės rezultatas 0:0. Renatas turėjo galimybę pasirinkti ar apsiginti, ar padaryti veiksmą per 30 sekundžių. R.Puikis pasirinko gynybą ir neapsiriko. Pradžioje taurgiškis išsikėlė  Renatą. Atrodė, tuoj bus atliktas metimas, bet patirtis suveikė. Renatas kontraatakavo ir užsidirbo 3 balus. Priešininkas nenuleido rankų ir per likusį laiką atlošė du taškus, bet to pergalei nepakako. Tauragiškiai atsiplėšė 11:7.

Vėliau Anykščių sportininkams Gytui Sobolevskiui ir Artūrui Pauliukevičiui  iškovoti komandai taškus nebebuvo galimybių, nes jų varžovai buvo Europos ir pasaulio suaugusiųjų čempionatų bronzos medalių laimėtojas, Olimpietis Valdemaras Venckaitis ir Europos jaunių bei jaunimo čempionatų penktos vietos laimėtojas Vilius Laurinaitis. Rezultatas 17: 7 palaidojo svečių viltis užkopti ant nugalėtojų pakylos.

Paskutinė sunkiasvorių dvikova komandiniam rezultatui įtakos nebeturėjo, bet kaip ir visose varžybose „bombų“ kovos yra prestižinės. Anykščius atstovavo nenuilstantis imtynių veteranas Vladimiras Strolia, o Tauragę vienas perspektyviausių Lietuvos laisvųjų imtynių sunkiasvorių  pagėgiškis Jonas Rudavičius. Jonas prieš savaitę laimėjo stiprų tarptautinį turnyrą Estijoje. Pristačius kovotojus salėje pasigirdo, kad senukui bus blogai. Kova prasidėjo atsargiai. 20 kilogramų sunkesnis Vladimiro priešininkas stumdėsi ir vengė suėmimų. Vieną kartą pabandė praeiti į liemenį ir buvo skaudžiai nubaustas. Vladimiras išlaukė to momento ir mestelėjęs varžovą per save paguldė ant menčių. Galutinis finalo rezultatas 17:10. Nugalėtojų taurę iškovojo taurgiškiai.

Anykščių sportininkai nelabai ir nusiminė, nes Lietuvoje iškovoti antrąją vietą nėra taip jau lengva. Varžybų vyriausias teisėjas Valentinas Mizgaitis ir jo sūnus, Pekino olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas Mindaugas Mizgaitis visas keturias komandas, dalyvavusias finaliniame etape, apdovanojo puikiais prizais. Finale laimėję sportininkai gavo Hummel įsteigtus prizus, o Anykščių, Vilniaus  ir Tauragės komandos plazminius televizorius. Tauragės valdžia pasirūpino , kad šis turnyras būtų šventė ne tik dalyviams, bet ir žiūrovams. Didelę pagalbą turnyrui suteikė gretimo rajono Pagėgių imtynių sporto klubo „Skaluva” prezidentas Zenonas Komskis ir varžybas organizavęs Tauragės imtynių sporto klubas „Klasik” vadovas Jonas Sabutis.

2011 metų Lietuvos komandinio čempionato nugalėtojais tapo:

Kristina Domikaitytė (55 kg);

Laura Maginskaitė (63 kg);

Giedrė Blekaitytė (72 kg);

Justinas Petravičius (55 kg);

Donatas Petravičius (60 kg);

Edgaras Venckaitis (66 kg);

Laimonas Gečas (74 kg);

Valdemaras Venckaitis (84 kg);

Vilius Laurinaitis (96 kg);

Jonas Radavičius (120 kg).

 

Antros vietos laimėtojai – Anykščių rajono imtynininkai:

 

Justina Aldusevičiūtė (55 kg);

Danutė Domikaitytė (63 kg);

Indrė Bubelytė (72 kg);

Gediminas Kuodis (55 kg);

Brendonas Kuodis (60 kg);

Ramūnas Dagys (66 kg);

Renatas Puikis (74 kg);

Gytas Sobolevskis (84 kg);

Artūras Pauliukevičius (96 kg);

Vladimiras Strolia (120 kg).

 

Trečios vietos laimėtojai – Vilniaus imtynių komanda:

 

Solidija Dunauskaitė (55 kg);

Gerda Musiejukaitė (63 kg);

Deimantė Butavičiūtė (72 kg);

Artiomas Rybakovas (55 kg);

Robertas Sviatkovskis (60 kg);

Artūras Macijevskis (66 kg);

Vladislavas Serdinskis (74 kg);

Julius Matuzevičius (84 kg);

Vladislavas Lukoševičius (96 kg);

Vladimiras Berdzikas (120 kg).

 www.imtynes.lt  informacija