Pagėgiuose vyksta laisvųjų imtynių treniruočių stovykla. Ją organizuoja Pagėgių laisvųjų imtynių klubas „Skaluva“. Savaitę truksiančioje treniruočių stovykloje dalyvauja sportininkai iš Klaipėdos, Kelmės, Vilniaus, Raseinių, Vilkaviškio.

Pagėgių A. Mackaus gimnazijos sporto salėje visą savaitę treniruosis sportininkai iš visos Lietuvos – iš viso per 40 atletų. Tarp jų ir Lietuvos jaunių rinktinės nariai.  Po švenčių atsipalaidavusiems atletams tai puiki galimybė pasiruošti būsimoms varžyboms ir pagerinti savo fizinę formą.

Imtynininkai stovykloje treniruojasi du kartus per dieną – ryte ir vakare. Juos treniruos laisvųjų imtynių sporto meistras bei triskart Rusijos kovinės savigynos čempionas Andrejus Ledikas. Iš Černiachovskio miesto atvykęs treneris su savimi atsivežė ir 10 gabių Rusijos sportininkų.

Lietuvaičiai treniruočių stovykloje kovodami su itin gabiais Rusijos sportininkais įgaus naujos patirties ir pagerins savo įgūdžius. Tai puiki proga jiems pasiruošti artėjančioms Lietuvos  laisvųjų imtynių pirmenybėms.

Treniruočių stovykloje taip pat užsiėmimus veda Pagėgių papildomojo ugdymo mokyklos laisvųjų imtynių treneris Antanas Merkevičius, Klaipėdos laisvųjų imtynių treneris Andrėjus Iljinas, Kelmės imtynių sporto klubo treneris Nerijus Peleckis.

„Mokiniam šiuo metu yra atostogos, tad pasinaudoję šia proga juos sukvietėme į treniruočių stovyklą, kad jie išlaikytų gerą fizinę formą ir pasiruoštu būsimoms varžyboms. Labai džiugu, kad treniruotėms sudarytos išties geros sąlygos. Norėčiau padėkoti Pagėgių laisvųjų imtynių klubo „Skaluva“ prezidentui Zenonui Komskiui bei treneriui A. Merkevičiui. Čia treniruotis atvykstame ne pirmą kartą. Vasara Pagėgiuose treniruočių stovykloje ruošėmės Europos laisvųjų imtynių čempionatui.“ – sakė Klaipėdos laisvųjų imtynių treneris A. Iljinas.

 Gerą treniruočių stovyklos organizavimą pagyrė ir Kelmės imtynių sporto klubo treneris N. Peleckis. Jis su savo auklėtiniais čia treniruotis atvyksta taip pat ne pirmą kartą ir tikisi vėl čia atvykti. Jo nuomone sporto salė, sportininkų maitinimas bei sukurtos treniruočių sąlygos Pagėgiuose yra aukščiausio lygio.

 Simonas SKUTULAS