Savaitgalį Anykščių pramogų ir sporto komplekse „Keturi kalnai“ vyko Lietuvos moterų, laisvųjų ir graikų – romėnų imtynių čempionatas.

Šeštadienį varžėsi moterų ir laisvųjų imtynių stiliaus sportininkai. Anykščių sportininkės laimėjo tris nugalėtojų titulus iš penkių. Pirmą kartą Lietuvos čempionėmis tapo sesės Kristina ir Danutė Domikaitytės. Kristina nugalėjo svorio kategorijoje iki 55 kg, Danutė – iki 63 kg. Svorio kategorijoje iki 59 kg gan lengvai šeštą kartą čempione tapo Indrė Bubelytė.

Prizininkėmis tapo ir sesės Vaiva ir Viktorija Belovaitės. Jaunesnioji sesuo Vaiva netikėtai laimėjo prieš savo sesę. Ji atliko metimą ir vyresnėlę paguldė ant menčių. Vaiva pasipuošė sidabro medaliu, o Viktorija laimėjo bronzos medalį svorio kategorijoje iki 63 kilogramų. Bronzos medalius savo svorio kategorijose iškovojo Giedrė Balčiūnaitė ir Justina Aldusevičiūtė (iki 50 kg). Aligija Venslovienė (iki 55 kg), pralaimėjusi Kristinai Domikaitytei, kovodama dėl 3 vietos, pralošinėdama antrame kėlinuke, atliko gražų metimą ir laimėjo medalį.

 Laisvųjų imtynių stiliaus imtynėse anykštėnai nekovojo.

Graikų – romėnų imtynių kovose iškovoti du medaliai. Eilinį kartą čempionu nesunkiai tapo Ramūnas Dagys, 60 kg. finalinėje kovoje nugalėjęs draugą Tomą Sobolevskį. Tomas iki finalo nugalėjo tris varžovus, kurių tarpe dėl išėjimo į finalą paguldė ant menčių patyrusi sportininką iš Visagino. Tai pirmas jo medalis suaugusiųjų čempionate.

Gan gerai kovojo Gitas Sobolevskis.Laimėję dvi kovas, trečioje kovoje susitiko su busimu čempionu Aleksandru Kazakevičiumi. Pralaimėjęs kovą, vėliau kovodamas dėl trečios vietos, nusileido Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtiniui Artūrui Sekui. Gitas liko penktas svorio kategorijoje iki 74 kg.

Lietuvos imtynių federacija pasistengė, kad apie 2012 m. Lietuvos kultūros sostinę Anykščius sužinotų visi sportininkai, treneriai ir čempionato svečiai. Dalyviai gavo akreditacijas, kuriose pavaizduoti Anykščių bažnyčios bokštai, o kitoje pusėje kultūros sostinės logotipas. Šiam čempionatui buvo specialiai pagaminti medaliai su Anykščių herbu. Sportininkams ir anykštėnams organizatoriai dovanojo „Pikaso“ grupės koncertą. Finalines kovas stebėjo virš tūkstančio žiūrovų. Varžyboms teisėjavo tik tarptautinės kategorijos teisėjai iš Latvijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Imtynių specialistai ir svečiai pripažino, kad šis čempionatas buvo pats geriausias per visą šalies imtynių sporto istoriją.

Varžybų šeimininkai suteikė galimybę komandų treneriams ir vadovams pasimaudyti Anykščių baseine ir susipažinti su „Anykščių vyno“ gėrimų gamybos tradicijomis.

Reda Krikščiūnienė
www.nykščiai.lt