Anykščiuose surengtas Lietuvos imtynių čempionatas nudžiugino šalies rinktinės trenerius, kad perspektyvūs jaunieji atletai meistriškumu vejasi patyrusius sportininkus.

Nauja karta tvirtėja

Graikų-romėnų imtynių rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas pastebėjo, kad beveik visos kovos pateisino specialistų lūkesčius.

„Auga nebloga jauna karta. Tiek jaunių, tiek jaunimo grupės imtynininkai atkakliai kovėsi su patyrusiais meistrais. Pastebėjome, kad meistriškumo lygis ūgtelėjo, – džiaugėsi treneris. – Netolimoje ateityje kai kuriose svorio kategorijose bus labai didelė konkurencija.“

Šiuo metu Lietuvos imtynininkai intensyviai ruošiasi atrankos turnyrams į Londono žaidynes.

„Pagrindinė kova čempionate – svorio kategorijos iki 74 kg, finale susitiko Valdemaras Venckaitis ir Aleksandras Kazakevičius. Mano subjektyvia nuomone, dvikova nepavyko, nes teisėjai padarė klaidų. Vertinimas turėjo būti preciziškesnis, nors aukso medalį iškovojo A.Kazakevičius“, – svarstė R.Vartanovas.

Varžybose nedalyvavo po traumos atsigaunantis Pekino olimpinių žaidynių prizininkas Mindaugas Mizgaitis. Tikimasi, kad jis jau kovos vasarį tarptautiniame turnyre Bulgarijoje.

Veteranas vis dar rikiuotėje

Kitose svorio kategorijose, pasak trenerio, aukso medalius iškovojo tie atletai, iš kurių ir tikėtasi pergalių.

Vėl puikia sportine forma išsiskyrė olimpietis Mindaugas Ežerskis, kuris šį kartą kovojo ne savo įprastoje svorio kategorijoje.

„Mindaugas ėmėsi iki 120 kg svorio kategorijoje, nes nematome prasmės nuolat spausti jį, kad mestų svorį. Nenorime jo alinti“, – kalbėjo R.Vartanovas.

„Praėjusią savaitę mečiau svorį Suomijoje, kur tarptautiniame turnyre užėmiau antrąją vietą, dabar laukia turnyras Bulgarijoje, todėl Anykščiuose nusprendžiau pasigalynėti su sunkesniais imtynininkais. Sekėsi neblogai, tikėjausi, kad bus kur kas sunkiau. Balandžio viduryje prasidės atranka į Londoną – trys turnyrai. Tuomet ir sužinosime atsakymus į visus klausimus, ko esame verti“, – teigė M.Ežerskis.

Paklaustas apie jaunuosius konkurentus, patyręs imtynininkas atsakė, kad gabių vaikinų yra, tereikia juos užgrūdinti.

„Noro sportuoti jie daug turi, tačiau stokoja patirties. Susidaro dviprasmiška situacija: vilčių teikiančio jaunimo yra, tačiau reikia daug dirbti, reikia juos vežti į užsienyje organizuojamus turnyrus. Nesame plaukikai ar bėgikai – mums reikia pajėgių treniruočių partnerių, kurių Lietuvoje trūksta. Sėdėdami savo kieme jie tikrai daug nepasieks“, – sakė 2007–ųjų pasaulio ir 2009-ųjų Europos vicečempionas.

Be konkurencijos

Šeštą kartą Lietuvos čempione tapusi 21-ų Indrė Bubelytė sakė, kad smagu būti stipriausia savame krašte.

„Didelio pasipriešinimo šiame čempionate nesulaukiau. Lietuvoje galėčiau kautis bet kurioje svorio kategorijoje, vis vien man nebūtų sunku, – sakė mergina. – Anksčiau dalyvaudavau sunkesnių svorio kategorijų varžybose. Nėra konkurencijos.“

Imtynininkė teigė dar nežinanti, ar kovo mėnesį dalyvaus Europos čempionate.

„Tik vasarį sužinosime, ar bus finansuojama mūsų kelionė. Tai yra sunkiausia: visada ruošiamės kovoms ir tik paskutinę akimirką sužinome, ar vyksime į varžybas. Finansavimas nėra didelis, sprendžiame ne mes ir ne mūsų treneriai, o federacija. Mes vykdome savo pareigą – sportuojame ir esame geriausios sportinės formos“, – kalbėjo I.Bubelytė.

Mantas Stankevičius

kauno.diena.lt