Šiauliuose vyko tarptautinė moterų imtynių treniruočių stovykla, kurioje dalyvavo 30 imtynininkių. Aštuonias dienas savo įgūdžius tobulino sportininkės iš Latvijos, Baltarusijos, Vokietijos bei Lietuvos. Aišku, mūsų šalies imtynininkės turėjo ypatingą  statusą – jos šeimininkės, o iš šeimininkų visada tikimasi ne tik pačių geriausių treniruočių partnerių, bet ir dėmesio svečiams  po treniruočių.

 Tarptautinė moterų imtynių stovykla Šiauliuose buvo vykdoma neatsitiktinai, būtent šio miesto Vijolių vidurinės mokyklos  sporto klasėse ir Šiaulių universitete mokosi didžioji dalis Lietuvos rinktinės narių. Tarptautinė Lietuvos moterų imtynių treniruočių stovykla  pritraukė daug gerų imtynininkių, kurios jau ne kartą buvo iškovojusios medalius Europos  ir pasaulio čempionatuose. Šalys, kurios dalyvavo treniruočių stovykloje, moterų imtynių sporto pasaulyje toli gražu ne prasčiokės – jos reitinge įsitvirtinusios pirmajame penketuke.

Džiugu  matyti, kad lietuvės  kontrolinėse imtyse ne tik gerai kovojo, bet ir suteikė gerų imtynių  „pamokų“ savo priešininkėms. Juk netruks jos susitiks tarptautinėje arenoje, kur reikės prisiminti, savo pagrindinių konkurenčių silpnąsias vietas.

 Stovyklos metu imtynininkės susibičiuliavo ir demonstravo gerą nuotaiką  bei nuoširdumą. Visų atvykusių šalių komandų vadovai dėkojo už geras  gyvenimo ir  treniruočių sąlygas, o labiausiai už puikias kovas. Svečiai noriai sutiko tęsti bendradarbiavimą – jie nori matyti Lietuvos imtynininkes savo šalyse organizuojamuose varžybose ir stovyklose.

 Saulės miesto atletikos klubas sportininkams ir treneriams organizavo išvyką prie Kryžių kalno ir apsilankymą visuose Šiaulių miesto muziejuose.

Lietuvos moterų rinktinės treneriai Aivaras Kaselis ir Andrius Stočkus dėkoja visiems padėjusiems surengti tarptautinę moterų imtynių treniruočių stovyklą.

www.imtynes.lt   informacija