Kostopolyje (Ukraina) vyko tradicinis graikų-romėnų imtynių jaunių ir jaunimo turnyras „Viltis–2012“. Turnyro nugalėtojais tapo Julius Matuzevičius (84 kg), Vilius Laurinaitis (96 kg) ir sunkiasvoris Mantas Knystautas (120 kg).

Airidas Danusevičius (58 kg) iškovojo sidabro medalį.

Laimonas Gečas (74 kg) užėmė trečią vietą.

Lietuvos atletai jau beveik dešimtmetį dalyvauja šiose prestižinėse varžybose. “Net Ukrainos imtynių federacijos tinklapyje turnyras įvardytas kaip neoficialus Ukrainos čempionatas, kuriam aukšto lygio statusą suteikia gausios ir stiprios svečių pajėgos. Tarkim, šiemet į Kostopolį atvyko 27 komandos iš Ukrainos, Lenkijos, Baltarusijos ir Lietuvos. Ant imtynių kilimo kovėsi net 233 atletai”, – įspūdžiais dalijosi šalies rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas.   

Paprašytas įvertinti lietuvių pasirodymą, šalies jaunių rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas pagyrė visą komandą. „Vyrai subrendo pergalėms. Visi be išimties kovėsi netausodami savęs. Statistika neatspindi tikro pajėgumo. Pavyzdžiui, Airidui Danusevičiui mes neleidome grumtis finale, nes jam pakilo temperatūra. Bet patys Ukrainos treneriai pripažino, kad lietuvis buvo lemiamos kovos favoritu. Na, o faktas, kad Vilius Laurinaitis nugalėjo Europos jaunių čempioną Samirą  Vološaniną, taip pat daug ką pasako“, – svarsto treneris O.Antoščenkovas.

Tarp turnyro dalyvių buvo ir daugiau savo amžiaus grupėje svarių rezultatų pasiekusių imtynininkų – Europos jaunių čempionatų prizininkai Davidas Teifmanas iš Lenkijos, ukrainietis Andrejus Martiniukas  bei mūsų imtynių viltis Mantas Knystautas.  Beje, Mantas dar kartą įrodė, kad pernai iškovotas Europos jaunių čempionato sidabro medalis neatsitiktinis – Kostopolyje jis užtikrintai įveikė visus varžovus.

www.imtynes.lt  informacija