Gardine vyko tarptautinis graikų-romėnų imtynių turnyras.  Prieš Belgrade vyksiantį Europos imtynių čempionatą į Baltarusiją pasigalynėti atvyko pajėgiausi Rusijos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Gruzijos ir Lietuvos atletai.

Turnyre puikiai kovojo pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas Mindaugas Ežerskis. Tituluotas mūsų šalies atletas nugalėjo visus varžovus ir iškovojo aukso medalį svorio kategorijoje iki 96 kilogramų.

„Mindaugas yra pavyzdys visiems sportininkams .Jo režimas idealiai sustyguotas. Viską atlieka ne minučių, o sekundžių tikslumu. Po pratybų jį reikia grūste grūsti iš salės. Ko gero, gyvenime antro tokio Ežerskio jau nesutiksiu. Jis subrendęs imtynininkas ir šiuo metu yra puikioje formoje. Dvikovose daug ką lemia įvairios aplinkybės, todėl, galvoju, sudėtingose situacijose Mindaugą gelbės patirtis. Jo fizinio pasiruošimo galėtų pavydėti bet kas“, – komplimentų savo auklėtiniui negailėjo rinktinės treneris Grigorijus Kazovskis.

 Gardine sėkmingai startavo ir kiti mūsų graikų-romėnų imtynių rinktinės lyderiai. Bronzos medalius iškovojo Edgaras Venckaitis (66 kg) ir Aleksandras Kazakevičius (74 kg).

Tarptautiniame turnyre ant imtynių kilimo kovojo 130 sportinininkų.

www.imtynes.lt  informacija