Belgrade vykusiame Europos Imtynių čempionate traumą patyrė vienas geriausių šalies atletų Laimutis Adomaitis. Lietuvis lemiamoje imtyje dėl bronzos medalio svorio kategorijoje iki 84 kilogramų kovojo su ukrainiečiu Žanu Beleniuku. Praleidęs ridenimą pirmame kėlinuke, netrukus Laimutis mėgino atsigriebti – antrame kėlinuke atplėšė nuo kilimo ukrainietį iš atliko metimą per krūtinę. Paskutinę akimirką ukrainietis užkrito ant Laimučio galvos ir, boksininkų terminais kalbant, „išjungė“ mūsų atletą.

Treneriai ir gydytojai po kelių minučių svirduliuojantį atletą pastatė ant kojų, tačiau teisėjai nutraukė dvikovą ir pergalę įskaitė Beleniukui.

„Nieko negaliu pasakyti. Nežinau kas nutiko. Iškėliau ukrainietį, numečiau. Kas toliau vyko tiesiog nežinau. Viskas. Tikriausiai buvau nokaute. Reikia klausti trenerių ar daktaro. Iš šono tikriausiai jie gal kažką įžvelgė ir gali daugiau komentuoti“, – pasakoja penktą vietą čempionate laimėjęs Laimutis Adomaitis.

Komandos gydytojas Vladas Sklizmantas nemano, kad L.Adomaičio trauma yra rimta. „Laimučio būklę galima bus nustatyti, atlikus išsamius tyrimus. Pirmas įspūdis, kad stipriai sutrenkė galvą. Nepanašu, kad būtų kažkas lūžę ar pažeisti slanksteliai. Manau, kad netrukus dirbs pilnu krūviu, o iki savo vestuvių bus visiškai sveikas“, – juokavo optimistiškai nusiteikęs gydytojas.

„Laimutis tikras kovotojas. Matosi iš jo veido. Juk sakiau telefonu, kad be makiažo neatpažinsite. Jei jis krito aukštielninkas, reiškia buvo priežastis. Kita vertus, iki šiol nenutuokiu kuriuo metu įvyko incidentas. Tiek to, tai jau istorija. Tikėsimės, kad medicininiai tyrimai bus palankūs ir jis toliau ramiai ruošis atrankos kovoms. Ir dar – mano kolegos pripažino, kad kovoje su ukrainiečiu Laimučio atliktas metimas buvo bene gražiausias per visą čempionatą. Aš pilnai su tuo sutinku”, –  prikimusiu balsu kalbėjo linksmai nusiteikęs R.Vartanovas.

 Valdas Malinauskas