Klaipėdoje vyko Lietuvos graikų-romėnų imtynių jaunių pirmenybės.

Svorio kategorijoje iki 42 kg finale susitiko dviejų Lietuvos graikų-romėnų imtynių trenerių, anykštėno Arvydo Krikščiūno ir kauniečio Sauliaus Liaugmino, sūnūs Domas Krikščiūnas ir Justas Liaugminas. Atkaklioje kovoje pergalę iškovojo pastarasis.

Svorio kategorijoje iki 46 kg sau lygių neturėjo vilnietis Kristupas Šleiva, kuris finale įveikė visaginietį Martyną Šidlovskį.

Joniškietis Darius Gudmonas, įveikęs marijampolietį Mantą Varnagirį, nugalėjo svorio kategorijoje iki 50 kg.

54 kg svorio kategorijoje karaliavo klaipėdietis Justas Galkinas, finale nesunkiai įveikęs varžovą iš Visagino Artūrą Leonaitį.

Svoryje iki 58 kg kategorijoje vilnietis Andrius Jurevičius įrodė savo pranašumą prieš klaipėdietį Vitalijų Zaicevą.

Svorio kategorijos iki 63 kg lemiamoje imtyje susitiko „planuoti“ finalininkai ir pagrindiniai konkurentai dėl nugalėtojo vardo vilnietis Justas Petravičius bei klaipėdietis Paulius Galkinas. Aktyviai pradėjęs kovą, pirmąjį kėlinį laimėjo Paulius Galkinas. Vaizdas nesikeitė ir antrame kėlinyje. Vėl priekyje klaipėdietis. Tačiau baigiantis kėliniui, J.Petravičius atliko metimą ir laimėjo kovą. Apmaudus klaipėdiečio pralaimėjimas.

Šiaulietis Tadas Valčiukas finale įveikė kaunietį  Paulių Ivanauską ir tapo Lietuvos jaunių čempionu svorio kategorijoje iki 69 kg.

76 kg svorio kategorijoje dėl nugalėtojo vardo kovojo du treniruočių draugai iš Joniškio Remigijus Zablockis ir Paulius Gestautas. Nugalėjo Remigijus.

85 kg svorio kategorijoje taip pat jėgas išmėgino treniruočių kolegos, vilniečiai Tomas Gumuliauskas ir Alehas Pirahovas. Auksą iškovojo T.Gumuliauskas.

Na, o visaginietis Romas Fridrikas dar kartą įrodė, kad jis, tarp sunkiausių šios amžiaus grupės imtyninikų – stipriausias. Finale Romas privertė klaipėdietį Marių Knystautą pripažinti jo pranašumą.

„Pamatėme nemažai įdomių dvikovų. Tačiau reikia pripažinti, kad Kristupas Šleiva ir Romas Fridrikas yra neabejotini lyderiai tarp kadetų“, – sportininkų pajėgumą trumpai įvertino šalies rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas.

Lietuvos jaunių pirmenybėse kovojo 105 atletai.

Artūras Ševelkovas
2012 m. GR jaunių pirmenybių protokolai (EXEL)