Laikantis pasiruošimo pagrindinėms metų varžyboms plano, šalies moterų imtynių rinktinės narės dalyvavo dviejuose tarptautiniuose turnyruose ir mokomojoje pasiruošimo treniruočių stovykloje.

Rygoje vykusiame tarptautiniame V.Freidenfeldo FILA turnyre Danutė Domikaitytė užėmė penktą vietą, o Giedrė Blekaitytė liko septinta. Varžybų rezultatu rinktinės treneriai liko nepatenkinti, nes aiškiai buvo matyti, kad merginos neišnaudojo savo turimo sportinio potencialo. Iškart po varžybų komanda padarė rimtas išvadas ir išvyko į mokomąją treniruočių stovyklą Baltarusijoje.

Gardino olimpinio rezervo sporto mokykloje sportininkės kartu su  Baltarusijos imtynininkėmis tobulino savo meistriškumą. Trenerius stebino pirmų dienų  momentai, kai Baltarusijos sportininkės pasitraukdavo iš treniruočių ir palikdavo lietuvaites be treniruočių partnerių. Tokį keistą elgesį aiškindavo skausmais ar atsinaujinusiomis traumonis. „Tokie pasiaiškinimai kelia šypseną. Baltarusės tiesiog vengia mūsiškių. Prieš pora metų kaimynės ant kilimo jautėsi laisvai, o dabar gauna nuo mūsiškų į kaulus. Tai ir išsigalvoja visokias ligas“, – svarsto treneris Aivaras Kaselis.

Merginos perkando varžovių gudrybes ir kitose treniruotėse plušėjo su Baltarusijos rinktinei atstovaujančiais vaikinais. Jie negailėjo pastabų ir patarimų mūsiškėms. O paklausti, ar ne per žemas lygis imtyniauti su merginomis, atsakė, kad ir jiems naudinga pakovoti su merginomis, nes tai kelia jų techninį lygį – jie priversti galynėtis techniškiau, o ne per jėgos prizmę. Lietuvaitės taip pat neverkšleno ir ant imtynių kilimo su stipresniais partneriais dirbo sukandusios dantis. Stovyklos pabaigoje merginos turėjo progą išmėginti save aukšto lygio varžybose.

Tarptautiniame turnyre dalyvavo  Baltarusijos, Lenkijos, ir Lietuvos komandos.  Kovas stebėjo imtynių legenda Aleksandras Medvedis. Po varžybų triskart olimpinis čempionas negailėjo pagyros žodžių mūsų šalies atletems.

Dvi lietuvaitės tapo turnyro nugalėtojomis, viena laimėjo antrą vietą ir dvi užėmė trečiąsias vietas:

Šiaulių universiteto studentė Giedrė Blekaitytė (67 kg) finale įveikė baltarusę, tarptautinių turnyrų nugalėtoją Viktoriją Seredą.

Turnyro nugalėtojos titulą taip pat iškovojo Šiaulių Vijolių vidurinės mokyklos mokinė Danutė Domikaitytė (63 kg).  „Labiausiai džiugina tai, kad  Danutė kelyje link finalo 1:4/2:1/2:1 įveikė pasaulio jaunimo čempionato prizininkę bei pastarųjų metų Europos čempionatų medalininkę, pajėgiausią Baltarusijos jaunimo rinktinės imtynininkę Anastasiją Huchok“, – pasakojo A.Kaselis.

Sidabro medaliu pasipuošė Deimantė Butavičiūtė (55 kg). Šiaulių miesto Šiaurės kolegijos studentė nugalėjo baltarusę Veroniką Torenik ir lenkę Jolantą Tkačuk. Finale Deimantė lygioje kovoje 2:2/1:3 nusileido Baltarusijos jaunimo čempionei Svetlanai Lomaševič.

Trečiasias vietas užėmė Šiaulių Vijolių vidurinės mokyklos mokinės Kristina Domikaitytė ir Gerda Musiejukaitė (abi 51 kg.).

Balandžio pradžioje šalies moterų imtynių rinktinė išvyksta į mokomąją treniruočių stovyklą Helsinborge. Be lietuvaičių į Švediją atvyks imtynininkės iš septynių šalių.

www.imtynes.lt  informacija