Kaliningrade vyko tarptautinis Andrejaus Šumilino laisvųjų ir moterų imtynių turnyras. Šiemet vienas prestižinių varžybų organizatorių, daugkartinis pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas A.Šumilinas į varžybas sukvietė 114 dalyvių iš devynių valstybių. Dauguma komandų sudarė jaunimo rinktinių nariai, kurių sudėtyse yra Europos čempionatų prizininkų ir pasaulio taurės čempionų.

Lietuvai šiose varžybose atstovavo devyni sportininkai iš Klaipėdos, Vilniaus, Šiaulių, Vilkaviškio ir Pagėgių. Geriausiai turnyre sekėsi bronzos medalius iškovojusiems Tomui Baracevičiui (Vilkaviškis) ir Arnui Draugeliui (Klaipėda-Vilkaviškis).

Tomas Baracevičius medalį iškovojo svoryje iki 55 kg. Vilkaviškietis nugalėjo latvį Edgarą Vasiljevą ir Rusą Aleksandrą Sokolovskį, tačiau pralaimėjo vengrui Robertui Molnarui, kuris tapo šio turnyro čempionu. Kovoje dėl trečios vietas Tomas ant menčių paguldė rusą Andrejų Manuliaką. Svoryje kovojo 12 dalyvių.

Arnas Draugelis kovojo svoryje iki 74 kg. Šioje kategorijoje buvo 28 dalyviai. Pirmoje ir antroje kovose Arnas nugalėjo lenką Damianą Vožniaką ir rusą Andrejų Purichovą. Trečioje kovoje jam teko pripažinti Rusijos spartakiados sidabro medalininko Rasulo Tichajevo pranašumą, kuris tapo nugalėtoju. Paguodos kovose A.Draugelis įveikė sportininką iš Lenkijos Robertą Michtą ir rusą Večiaslavą Panovą ir iškovojo bronzos medalį.

Po vieną dvikovą šiame turnyre laimėjo Pranas Visagorskis (Klaipėda), Edvinas Sidaravičius (Vilkaviškis) ir Egidijus Butkus (Šiauliai-Kelmė).

Varžybas stebėjo Europos imtynių federacijos (CELA) Vykdomojo komiteto narys Andrejus Gribojedovas, Lietuvos imtynių federacijos viceprezidentas Vladimiras Mataitis, Kaliningrado srities imtynių prezidentas Eugenijus Abarius.

Treneris   Jonas Jurkynas