Taiyuanyje (Kinija) startavo trečias atrankos į Londono olimpines žaidynių imtynių turnyrą etapas. Iš Kinijos namų link pasuks 50 laimingųjų, tai yra, 1-3 vietas užėmę “klasikai” ir “laisvūnai” ir 1-2 vietas užėmusios moterų imtynių meistrės. Atrankos turnyre trečia vieta bus skirta tik vienam atletui, o ne dviem, kaip įprasta kitose oficialiose varžybose.
Pirmieji imtynių kilimą išmėgino laisvųjų imtynių stiliaus meistrai. Ginti mūsų šalies garbę išvyko vienas  „laisvūnas” – svoryje iki 84 kilogramų kovoja Edgaras Voitechovskis.
Klaipėdietis burtų valia pirmoje dvikovoje grūmėsi su Geraldu Waldemaru Meyeriu iš Pietų Afrikos Respublikos. Afrikietį Edgaras įveikė rezultatu 5:2/1:0.
Deja, antroje imtyje trenerio Sergejaus Kasimovo auklėtinis nusileido Rigulengui Si iš Kinijos (1:3/0:2).

Pilnai tikėtina, kad Edgaras dar kovos dėl trečios vietos ir olimpinio kelialapio. Tam reikia, kad kinietis savų bildukų akivaizdoje pasiektų finalą ir atvertų kelią nuo jo nukentiejusiems atletams pakovoti paguodos imtyse dėl trečios vietos.

Iš viso svoryje kovoja 27 imtynininkai.

Šiandien vakare, po svėrimo, savo varžovus sužinos graikų-romėnų imtynių stiliaus meistrai Aleksandras Kazakevičius (74 kg) ir Laimutis Adomaitis (84 kg).

Valdas Malinauskas