Klaipėdoje buvo surengtas absoliutaus svorio mačas tarp Lietuvos olimpinio sporto centre besimokančių sportinininkų ir Klaipėdos miesto sunkiasvorių. Šį jau tradiciniu tapusį turnyrą organizavo Pekino olimpinių žaidynių prizininkas Mindaugas Mizgaitis.

Klaipėdiečiai Artūras Jankauskas, Mantas Pakėnas ir Sigitas Gikaras metė iššūkį vilniečiams Mariui Grygeliui, Viliui Laurinaičiui ir buvusiam klaipėdiečiui Mantui Knystautui. Užvirė aršios kovos, tačiau svečiai iš sostinės įrodė savo pranašumą. Vilniečiaie 7:2 įveikė savo varžovus. Šias varžybos stebėjo gausiai susirinkę žiūrovai negailėjo plojomų atletams, o vaikams tai buvo gera pamoka, kaip turi kovoti aukštos klasės sportininkai.

Varžybas teisėjavo bei apdovanojimus nugalėtojams ir prizinininkams teikė kariai-savanoriai, pasaulio ir Europos prizininkai grandinis Mindaugas Ežerskis, eiliniai Mindaugas Mizgaitis, Aleksandras Kazakevičius, Valdemaras Venckaitis ir Laimutis Adomaitis.

Jaunieji sportininkai gyveno kareivinėse, vaišinosi kareiviškoje valgykloje, buvo supažindinti su Lietuvos kariškių buitimi, Dragūnų batalionu bei jo turima ginkluote.

Po varžybų sportininkai, pasisėmę teigiamų įspūdžių ir geros nuotaikos, išvyko namo ruoštis ateinančioms varžyboms.

Šį turnyrą organizavo Lietuvos kariuomenės sporto klubas, Klaipėdos miesto graikų-romėnų imtynių klubas “Kova” ir Klaipėdos miesto sporto centras.

Zenonas Bertulis