Pagėgių A. Mackaus gimnazijos sporto salėje vyko Tarptautinis laisvųjų imtynių turnyras, skirtas Mažosios Lietuvos prijungimo prie Didžiosios Lietuvos 89 – metinėms paminėti.

Atidaryme dalyvavo šio turnyro globėjas seimo narys Kęstas Komskis, garbės svečias triskart olimpinis čempionas Aleksandras Medvedis, savivaldybės meras Virginijus Komskis, imtynių federacijos viceprezidentas Vladimiras Mataitis ir kiti garbingi svečiai iš Rusijos bei Lenkijos, kurie ir tarė sveikinimų žodžius sportininkams.

Garbingam svečiui atminimo dovanas įteikė savivaldybės atstovai, o Vladimiras Mataitis jį apdovanojo garbės ženklu.

„Šaunu, kad Pagėgiuose vyksta toks turnyras. Tikiu, kad šiandien šioje salėje yra būsimų čempionų. Augantiems sportininkams reikia skirti tinkamą dėmesį ir juos palaikyti, kad jie treniruotųsi ir dalyvautų varžybose. Gerai, kad šios sporto šakos vystimąsi palaiko ir remia vietos valdžia. Vertinų vietinių trenerių darbą, kuriems svarbu vaikus treniruoti, kad šie užsiimtu sportu, o nesišlaistytų gatvėse.

Šiandiena matau gražias kovas, kuriose dalyvauja jauni sportininkai. Smagu matyti jų entuziazmą ir norą laimėti. Svarbiausia, kad sportininkas turėtų noro treniruotis – tai padidina jo šansus tapti geru kovotoju. Vėliau su laiku padidėja jėgos, varžybose įgyjama naudinga patirtis. Perspektyvus sportininkas, atsidavęs treniruotėms puikių rezultatų gali pasiekti per porą metų“ – patirtimi dalinosi laisvųjų imtynių legenda Aleksandras Medvedis.

Turnyrą stebėjęs Lietuvos imtynių federacijos vice prezidentas Vladimiras Mataitis sakė, jog smagu tokį renginį Pagėgiuose išvysti jau ne pirmą kartą. „Labai svarbu, kad šis turnyras tampa tarptautiniu, kas ji perkelia į aukštesnį lygį. Tai labai naudinga sportininkams, mat jie turi galimybę kovoje pamatyti įvairesnės technikos ir įgyti naudingos patirties. Noriu padėkoti Pagėgių laisvųjų imtynių klubo „Skaluva“ prezidentui Zenonui Komskiui, kurio triūsą, organizuojant varžybas, įvertino net pats Aleksandras Medvedis. o jis žodžiais nesišvaisto“ – sakė V. Mataitis.

Varžybose dalyvavo sportininkai iš Lietuvos, Baltarusijos, Latvijos bei Rusijos. Beje, rusai į šias varžybas delegavo net keturias ekipas iš kurių išsiskyrė garsus Chasavjurto (Dagestanas) imtynių centras.

Beje, dagestaniečiai į Lietuvą atvyko kiek ankščiau. Jie dalyvavo treniruočių stovykloje. Viešnagė Lietuvoje svečiams paliko itin gerus įspūdžius. „Sunku ir žodžiais apsakyti kaip šiltai mus čia priėmė. Šios kelionės metu tiek aš, tiek mano treniruojami sportininkai surado daug draugų. Labai šaunu, kad Lietuvoje gyvena tokie geri žmonės. Ypatingai noriu padėkoti treneriui Z.Komskiui ir tikiuosi, jog bendradarbiausime ir ateityje. Su mielu noru priimsime sportininkus iš Pagėgių į stovyklas pas mus. Norėčiau atkreipti dėmesį į tai, kad Dagestane pati populiariausia sporto šaka yra imtynės.“ – šiltų žodžių negailėjo Chasavjurto miesto sporto mokyklos treneris Arsenas Abakarovas.

Varžybų metu įpatingai buvo stebimi rinktinės nariai. Kiek nuotaiką sudrumstė prizininkais tapusių vilkaviškiečio T.Baracevičiaus bei A.Augos iš Pagėgių traumos. Laimei traumos nėra sunkios ir treneriai laiku nutraukė jų kovas. M.Jakubauskas (Šiauliai), A.Žekas (Raseiniai), D.Širvaitis (Pagėgiai) ir  E.Bizunovičius (Vilnius) savo svoriuose užėmė pirmas vietas.

Tarptautiniame turnyre kovojo 112 atletų.