PaskutinęEuropos imtynių jaunių čempionato dieną ant imtynių kilimo su varžovais kovoja Jonas Paulauskas, (46 kg), Paulius Galkinas (54 kg), Tadas Valčiukas (63 kg) ir Marius Knystautas (100 kg).

Pirmas pergalingai ant kilimo žengė  Paulius Galkinas. Klaipėdietis italui Rubenui Marvicei parteryje atliko dviejų balų vertės veiksmą, o antrame kėlinuke atlaikė italo mėginimą atlikti ridenimą. „Italas kietas. Paulius pamatė, kad paprastai Marvico neparidens ir apgavo, netikėtai atlikęs kulverstį”, – pirmuoju šios dienos laimėjimu džiaugėsi treneris.

Kitoje kovoje Galkinas susigrums su kaimynu iš Latvijos Nikita Masiuku. „Latvį gerai išnagrinėję. Tikrai ne saldainiukas. Toks pats lankstus. Bus nelengva. Dvikovos nugalėtojas ketvirtfinalyje susitiktų su baltarusiu Vladimiru Saikovu arba Giorgi Chučiuja iš Gruzijos.

Deja, antrasis Pauliaus Galkinas susitikimas baigėsi nesėkmingai. Per tris kėlinukus varžovai neiškovojo taškų nei stovėsenoje, nei parteryje. Burtų valia Paulius per paskutines 30 sekundžių privalėjo atlikti techninį veiksmą priverstiniame parteryje. Iki sirenos likus 10 sekundžių klaipėdietis iškėlė Masiuką ir atliko metimą, tačiau teisėjai palaikė, kad veiksmas nebuvo vertas taškų. „Pats kaltas. Reikėjo viską spręsti stovėsenoje. Keista, tačiau Paulius atrodo labiau pridusęs, vos atgauna kvapą”, – savo įžvalgomis pasidalijo treneris Vladimiras Audickas.

Kitas uostamiesčio atletas Marius Knystautas palaužė lygiaverčio varžovo Oskaro Marviko pasipriešinimą. Pirmame kėlinuke Marius atliko ridenimą, o antrame atlaikė analogišką vikingo ataką. „Lyg kas pjūklu džirintų smegenis keturias minutes. Sėdėjau ant pliko nervo”, – po kovos mestelėjo treneris A.Ševelkovas.
Netrukus Marius kovos su Slovakijos sunkiasvoriu Davidu Čechu.
Marius Knystautas dviejų kėlinukų kovoje pralaimėjo slovakui Davidui Čechui ir susikomplikavo padėtį kovoje dėl medalių. Dabar tik varžovo pergalė prieš taip pat į pusfinalį iškopusiam azerbaidžaniečiui Adambekui Šidikovui atvertų Mariui į paguodos turnyrą.

Mariui Knystautui nusišypsojo Fortūna. Slovakas D.Čechas per dvi minutes paguldė ant menčių azerbaidžanietį ir, užsitikrinęs vietą finale, į paguodos turnyrą ištempė Marių. Beliko du žingsniai – paguodoje reikia įveikti graiką Niazį Impį ir lemiamame mūšyje dėl bronzos svorio kategorijoje iki 100 kilogramų klaipėdietis privalės įveikti minėtą Azerbaidžano atletą. „Tai tikra Dievo dovana. Azerbaidžanietis atrodo lyg nuo obels nukritęs. Jis šlitinėja po kilimą ir sunkiai orentuojasi aplinkoje. Kita vertus jis veliasi į kontaktą ir bando įtraukti į chaosą savo varžovą. Neveltui paskutinę kėlinio sekundę rezultatas buvo lyg rungtųsi lengvasvoriai 9:5. Tiesa, prieš tai reikia nukauti graiką. Manau, kad jis irgi medalio nori”, –  padėtį vertino humoro nepraradęs treneris Saulius Liaugminas.

Marius Knystautas kol kas nenukrypsta nuo mūsų šalies trenerių numatyto scenarijaus. Dviejų kėlinukų kovoje Knystautas suminkė graiką ir pasiruošęs mesti iššūkį ristynėse dėl trečios vietos azerbaidžaniečiui Adambekui Šidikovui.

Nesėkmingai tokio rango varžybose debiutavo Jonas Paulauskas. Kovoje su triukšmingai žiūrovų palaikomu lenku Tomaszu Stasiewicziumi kaunietis neturėjo rimtesnių argumentų ir pralaimėjo pirmą imtį.