Šiandien Lietuvos Respublikos Prezidentė D.Grybauskaitė už nuopelnus Lietuvos sportui, už parodytą valią ir ryžtą, siekiant pergalės XXX Olimpiados žaidynėse Londone apdovanojo šalies atletus.

Imtynininkui Aleksandrui Kazakevičiui už iškovotą olimpinį bronzos medalį šalies vadovė įteikė Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžių.

Valstybiniai apdovanojimai taip pat skiriami Lietuvos sportininkus treniravusiems ir Londono olimpinėms varžyboms juos rengusiems treneriams.

Prezidentė D. Grybauskaitė šalies imtynių trenerį Ruslaną Vartanovą apdovanojo LDK Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

Ne vieną aukštos klasės imtynininką Lietuvoje ir užsienyje paruošusiam treneriui Grigorijui Kazovskiui buvo įteiktas Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius.

„Esate tikri Lietuvos patriotai. Esate tie, kuriems Tėvynės garbė – tai ir asmeninė laimė. Londone skambant Lietuvos himnui ir kylant trispalvei, drauge su Jumis džiaugėsi visa Lietuva. Tai buvo pasididžiavimo savo šalimi akimirkos, dėl kurių verta gyventi ir aukotis. Jūs tapote brangūs ir artimi mums visiems. Visiems, kurie myli savo Tėvynę ir tiki ja, kur begyventų“, – apdovanojimų ceremonijoje kalbėjo šalies vadovė.

Apdovojimo ceremonijos metu žiniasklaidos atstovai ir svečiai pasigedo olimpinių žaidynių prizininko A.Kazakevičiaus. „Aleksandras dar prieš Londoną buvo įsigijęs kelialapį poilsinei kelionei Turkijoje, į kurią išvyko iškarto po žaidynių. Šiuo metu jis pliuškenasi Viduržemio jūroje. Kai jam paskambinau, jis labai nusiminė, kad negaus aukšto apdovanojimo iš Prezidentės rankų. Ką gi, reikės būti atidesniam ir tokių klaidų nedaryti po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių“, – šypsodamasis pasakojo apie savo auklėtinį paklaustas R.Vartanovas.