Londono olimpiadoje medalius iškovoję bokso, imtynių ir penkiakovės rungčių atstovai pirmadienį buvo apdovanoti dešimttūkstantinėmis premijomis. Sostinėje veikiantis viešbutis „AirInn Vilnius“ solidžias premijas įsteigė norėdamas padėti sportininkams ir toliau siekti aukščiausių rezultatų bei paskatinti verslininkus aktyviau remti lietuvių savo šalies sportą.

3 iš 5 Lietuvos sportininkų, iškovojusių medalius Londono olimpiadoje, yra „AirInn Vilnius“ remiamų sporto šakų atstovai. Olimpinį auksą iškovojusiai Laurai Asadauskaitei „AirInn Vilnius“ direktorė Lina Krištopaitytė įteikė 30 tūkst. litų premiją, Aleksandrui Kazakevičiui ir Evaldui Petrauskui, iškovojusiems bronzos medalius, įteikti 10 tūkst. litų apdovanojimai.

Pasak „AirInn Vilnius“ direktorės Linos Krištopaitytės, labai svarbu, kad ne tik valstybė, bet ir privatus verslas remtų sportininkus. Jos manymu, ši olimpiada tik dar kartą parodė, kad Lietuvos sportininkai yra pajėgūs iškovoti medalius, todėl jų pastangas nusipelnė įvertinimo.

„Lietuvoje dar nėra įsitvirtinusi privataus verslo sporto rėmimo tradicija, vis dar gajus požiūris, kad sportininkus turi remti tik valstybė. Pergalėmis džiaugiamės visi, todėl turime prisidėti prie sportininkų rėmimo, taip suteikdami jiems kuo geresnes galimybes siekti aukščiausių rezultatų“, – sako L. Krištopaitytė.

Apdovanoti sportininkai džiaugiasi, kad jų pergalės privertė atkreipti dėmesį į Lietuvoje mažiau populiarias sporto šakas, tokias kaip šiuolaikinė penkiakovė, imtynės ar boksas.

Prizinę vietą iškovojęs A. Kazakevičius dėkojo „AirInn Vilnius“ viešbučiui ne tik už suteiktą 10 tūkst. litų premiją, bet ir už parodytą gerą pavyzdį Lietuvos verslininkams.

„Norint gerai pasiruošti varžyboms, reikia nemažai lėšų, todėl mums labai svarbu, kad ne tik valstybė, bet ir privatus verslas suteiktų paramą. Kai kurios sporto šakos Lietuvoje yra užmirštamos. Galbūt galvojama, kad lietuviai turi talentą žaisti tik krepšinį? Tikiuosi, kad šiųmetiniai mūsų pasiekimai parodė, kad dėmesio nusipelnė ir imtynininkai, ir boksininkai, ir šiuolaikinės penkiakovės atstovai bei kitų sporto šakų atstovai, gerai pasirodę olimpiadoje“, – sako A. Kazakevičius.

Prieš Londono olimpiadą viešbutis „AirInn Vilnius“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su bokso, dziudo, imtynių ir šiuolaikinės penkiakovės federacijų prezidentais. Pagal pasirašytą sutartį, kiekvienas prizinę vietą Londono olimpiadoje iškovojantis sportininkas yra apdovanojamas solidžia premija. Olimpinį auksą pelnančiam sportininkui sutartimi buvo numatyta 30 tūkst. litų premija, sidabro medalio laimėtojui – 20 tūkst. litų, bronzos – 10 tūkst. litų.