Nuoširdžiai sveikiname Garį Nikolajonoką garbingo jubiliejaus proga. Šiandien vienam iškiliausių šalies imtynių specialistų sukako 75-eri metai.
Jubiliatas ir sulaukęs garbaus amžiaus nuolatos yra įvykių sukūryje.   Tik jam būdingais reikalavimais, metodais ir patarimais G.Nikolajonokas yra išmuštravęs ne vieną iškilų imtynių meistrą. Draugų ir kolegų rate dėl tvarkos ir griežtos disciplinos jubiliatas yra pramintas „Geležiniu Gariu”. „Kitaip nepasieksime tikslų ir rezultatų. Neturi būti jokių išlygų Europos bei pasaulio čempionatų net olimpinių žaidynių prizininkams. Gerbiu aukštus rezultatus pasiekusius atletus, bet nuolatos jiems primenu, kad atsipalaiduoti nevalia, nes varžovai nesnaudžia. O geriausias vaistas sportininkams nuo mieguistumo – muštras ir režimas”, – ne kartą yra sakęs G.Nikolajonokas.

Trenerio Gario Nikolajonoko įžvalgos padėjo atsiskleisti ne vienam imtynininkui. 2002 metais į Europos čempionatą Suomijoje vyko dar visai „žalias” Valdemaras Venckaitis. Dvidešimt vienerių metų tauragiškiui debiutas tarp suaugusių susiklostė nesėkmmingai – pralaimėta rumunui Diaconui ir gruzinui Lomadzei. Po varžybų Garis neslėpė susijaudinimo ir sakė, kad šio vyruko laukia graži ateitis. „Visų pirma jis nugalėjo save. Jam reikėjo atsikratyti šešių kilogramų. Valdemaras šį barjerą įveikė ir ant kilimo nebuvo tuščias. Jo akys degė. Jis kovotojas. Reikia kantrybės, matau berniuko potencialą”, – tąkart Seinajokyje kalbėjo specialistas. Jau po metų V.Venckaitis iškovoja pasaulio jaunimo vicečempiono titulą, o 2007 atlieka dvigubą dublį – iškovota pasaulio ir Europos čempionatų bronza.

Tvirtą „Geležinio Gario” ranką yra pajutę ne tik sportinininkai, bet ir Policijos akademijos studentai. Savo darbais Fizinio pasirengimo katedroje docentas Garis Nikolajonokas 1990 – 1998 metais ženkliai prisidėjo kurdamas valstybingumo pamatus Lietuvoje. Jo darbai buvo deramai įvertinti – G.Nikolajonokas buvo apdovanotas už nuopelnus kuriant Lietuvos policijos akademiją bei už nuopelnus Lietuvos sportui. 1994 metais jubiliatui suteiktas socialinių mokslų daktaro vardas.

Vienas studentų rašė apie jubiliatą:
„Pasitaikius gerai progai noriu pareikšti didelę pagarbą mano buvusiam kovinės  savyginos dėstytojui G.Nikolajonokui. Jis buvo, yra ir bus vienas tų  dėstytojų – tikrų autoritetų, buvusioje Lietuvos policijos akademijoje, vėliau  Lietuvos teisės akademijoje, kurie išsiskyrė bekompromisiu karininko garbės  kodekso laikymųsi. Tai garbingas ir principingas žmogus. Jūsų pamokų svarbą, Mokytojau, daugelis gyvenime suvokėme daug vėliau. Džiaugiuosi (-iamės) Jus  matydami gyvą ir sveiką!!!

Lietuvos imtynių federacija prisideda prie palinkėjimų ir linki Gariui Nikolajonokui toliau skleisti šiltas ir teisingas idėjas.

Jūs, mielas Gari, esate šviesulys, kuriuo mes didžiuojamės!