Šį ketvirtadienį, spalio 11d, įvyko Lietuvos imtynių federacijos prezidiumo posėdis, kuriame 14 prezidiumo narių svarstė kandidatūras į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidento postą. Posėdyje dalyvavo LTOK prezidento posto siekiantys Daina Gudzinevičiūtė bei Virgilijus Alekna, kurie pristatė savo programas ir atsakė į iškilusius klausimus.

Kaip pranešė LIF vadovas Darius Čepauskas abu kandidatai yra daug Lietuvos sportui nusipelnę žmonės, turintys pakankamai didelį potencialą vadovauti LTOK-ui. Paklaustas, ką palaikys imtyninkai rytoj, per LTOK Generalinės asamblėjos balsavimą, federacijos vadovas atsakė, kad prezidiumo nariai pasirinko Aleknos kandidatūrą. „Bet tai nereiškia, kad Dainos kandidatūra yra silpnesnė. Visus svarbiausius šalies postus – prezidentūroje, seime, krašto apsaugos ministerijoje, šiuo metu užima moterys. Susidaro įspūdis, kad Lietuvoje nebeliko lyderių vyrų. Gal Virgilijus padės šią situaciją pataisyti?“ – juokavo imtynių vadovas.

„Nepriklausomai nuo to kaip bepasibaigtų rinkimai, imtynių federacija pasirengusi gerbti bet kurį LTOK Generalinės asamblėjos išrinktą vadovą ir dirbti su juo petis į petį“.