Šiauliuose vyko Lietuvos mokinių-jaunučių graikų-romėnų imtynių pirmenybės. Šiemet tai trečias šio amžiaus sportininkų startas šalies mastu – pavasarį vyko Lietuvos jaunučių čempionatas, o rudenį žaidynės. Nors jaunieji atletai tie patys, bet visus šiuos startus laimėt retai kam pavyksta, nes yra didelė konkurencija. Be to, po vasaros vaikai paauga ir peršoka į sunkesnes svorio kategorijas.

Šiauliuose nedalyvavo keleta jaunių rinktinės atletų, kurie buvo išvykę į varžybas Baltarusijoje. Netikėtai neatvyko dvi gana pajėgios Tauragės rajono ir Marijampolės savivaldybės komandos. Ypač apmaudu dėl tauragiškių – šio rajono imtynių mokykla neeilinė. Tauragės treneriai išugdė net trys Olimpinių žaidynių dalyvius, tačiau pastaruoju metu  nauja pamaina tampa vis retesne įvairių varžybių viešnia.

Moksleivių pirmenybių nugalėtojais tapo joniškiečiai, kurie už Vilniaus komandą iškovojo vienu aukso medaliu daugiau. Tečioje vietoje liko Visagino imtynininkai.

Imtynių specialistai vieningai išskyrė vieną šios amžiaus grupės lyderių Simoną Vrublevskį. Šiaulių rajono atletas šiemet laimėjo čempionatą, žaidynes ir šias varžybas. Simonas  (85 kg, treneris Valdas Jasotis) pirmas varžybas nugalėjo svoryje iki 73 kilogramų, o Šiauliuose užtikrintai įveikė oponentus aukštesnėje svorio kategorijoje. Stabilumas pagirtinas, ypač žinant, kad treniruočių sąlygos Gruzdžių miestelyje labai prastos. Simonas neturi lygiaverčių treniruočių partnerių, bet yra atidus savo trenerio Valdo Jasočio patarimams ir sugeba išnaudoti savo gabumus. S.Vrublevskis puikiai jaučiasi stovėsenoje, kurioje aštrina padėtį įvairiuose suėmimuose.

Varžybose buvo pastebimas Povilas Danilevičius (+85 kg, treneriai Vladimiras Audickas, Arvydas Šiaučiūnas). Sportininką A.Šiaučiūnas pastebėjo lygiai prieš metus. Treneris mokykloje pamatė aukštą jaunuolį, savaitę patreniravo ir pasiūlė Povilui dalyvauti varžybose. Jaunuolis pralaimėjo pirmą kovą ir liko15 vietoje… Ignalinietis supyko ant savęs, ir norėdamas įrodyti, kad yra vertas aukštesių pozicijų, tėvų remiamas ir palaikomas išvyko treniruotis į Vilnių. Jau po poros mėnesių Povilas iškovojo Lietuvos jaunučių pirmenybių bronzą, žaidynėse pralaimėjo tik finale, o moksleivių pirmenybėse iškovojo aukso medalį.

Lietuvos mokinių-jaunučių pirmenybėse kovojo 92 jaunieji atletai.

www.imtynes.lt  informacija