Minske (Baltarusija) vyko tarptautinis olimpinio čempiono Olego Karavajevo vardo imtynių turnyras. Devynioliktą kartą rengtose prestižinėse varžybose dalyvavo aštuonios komandos iš Baltarusijos (I ir II), Rusijos, Kazachstano, Azerbaidžano, Lenkijos, Ukrainos ir Lietuvos.

„Į šias varžybas vykome su atnaujinta rinktine. Vyriausiam komandos nariui Marijui Grygeliui tik dvidešimt vieneri. Aišku, kad iš jaunų sportininkų negaliu reikalauti pergalių. Tai būtų nepamatuotas reikalavimas. Vienintelis prašymas – tiksliai vykdyti numatytus kovų planus. Savo auklėtinių pasirodymą vertinu patenkinamai  – patyrusių kilimo meistrų atakas garbingai atlaikė Paulius Galkinas ir Justas Petravičius. Savo aukštą lygį patvirtino pasaulio jaunimo čempionas Vilius Laurinaitis. Vilius turnyre vienintelis iš mūsų komandos laimėjo visas imtis. Apskritai, visa komanda parodė charakterį. Patikėkite, varžovams nebuvo lengva“, – savo mintimis pasidalijo Lietuvos graikų-romėnų imtynių treneris Ruslanas Vartanovas.

Visos aštuonios komandos buvo padalintos į du pogrupius. Lietuviams teko galynėtis su lenkais, šeimininkų baltarusių pirma komanda ir itin gerai sukomplektuota Azerbaidžano rinktine. Be įvairių turnyrų nugalėtojų ir prizininkų azerbaidžaniečiai savo gretose turėjo vieną pasaulio čempioną ir du pasaulio jaunimo čempionus. Jie, kaip ir tikėtasi, keturių ekipų akistatoje buvo pajėgiausi. Antrą vietą užėmė Baltarusijos pirmoji komanda. Lenkai liko treti. Lietuviai iš viso laimėjo šešias imtis – tris pergales iškovojo Vilius Laurinaitis (96 kg) ir po vieną kartą teisėjai į viršų kėlė Justo Petravičiaus (55 kg), Ramūno Dagio (60 kg) ir Marijaus Grygelio (120 kg)  rankas.

Kitoje grupėjesavo varžovams vilčių nepaliko Rusijo komanda. Antra vieta atiteko Ukrainos rinktinei, trečioje vietoje liko Baltarusijos antroji komanda. Nei vienos pergalės neiškovojo ir pogrupio autsaideriais tapo Kazachstano atletai.

Mažajame finale pečius surėmė Ukrainos  ir Baltarusijos I-osios komandos atletai. Trečią vietą užėmė ir bronzos medaliais apdovanoti varžybų šeimininkai.

Didžajame finale rusai rezultatu 5:2 nugelėjo Azerbaidžano rinktinę ir iškovojo turnyro nugalėtojo titulą.

Lietuviai liko septinti.

Iš viso varžybose kovojo 81 atletas.

www.imtynes.lt  informacija