Lenkijoje vyko tarptautinis moterų imtynių turnyras „ CZARNY BOR OPEN“. Tradiciškai šios varžybos tapo moterų imtynių kalendorinių metų ir pirmo pasiruošimo  etapo akcentu ir pabaiga.

Turnyre Lenkijoje dalyvavo tiek nacionalinės rinktinės, tiek ir pajėgūs pavieniai sporto klubai.

„Į šį turnyrą Lietuvos rinktinė bei kitų šalių sportininkės suvažiuoja ne tik kovoti dėl apdovanojimų, bet ir įvertinti save aukšto sportinio meistriškumo konkurenčių aplinkoje – jau po pusmečio merginos susitiks Europos ir pasaulio čempionatuose. Todėl pats laikas kritiškai pažiūrėti į save ir taisyti klaidas“, – pasakojo treneris Aivaras Kaselis.

Lietuvaitėms varžybose teko kovoti su ne viena pasaulio ar Europos čempionatų medalininke, tarp kurių ir šių varžybų šeimininkė lenkė, Pekino olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoja Agnieszka Wieszczek, kuri tapo nugalėtoja svorio kategorijoije iki 72 kilogramų.

Jaunių grupėje Kristina Domikaitytė iškovojo sidabro medalį. Startavusi svoryje iki 65 kilogramų Kristina laimėjo tris imtis. Kovojo dėl „aukso“ su Lenkijos jaunimo čempione Aleksandra Kotlewska Kristina pirmąjame kėlinuke patyrė kojos traumą ir toliau kovos tęsti nebegalėjo.

Suaugusiųjų grupėje Danutė Domikaitytė grūmėsi didesnėje nei įprastame sau svoryje  iki 67 kilogramų. Pernai  Danutė šiame turnyre jaunių grupėje pasidabino aukso medaliu, o šiemet D.Domikaitytė  plušėjo su vyresnėmis priešininkėmis ir  turnyre laimėjo bronzos medalį. Jos kraitėje dvi pergalės ir vienas pralaimėjimas šios svorio kategorijos  turnyro  nugalėtojai  vengrei  Kitti Godo. Vengrė dešimčia metų vyresnė, šiemet atkakliai kovojo dėl kelialapio į Londono olimpiadą, daugelio varžybų medalininkė, gerokai lenkė Lietuvos imtynininkę patirtimi, tačiau aiškiai buvo matyti, kai  Danutė vykdo tiksliai trenerių nurodymus – jai nekliūtis nei amžius, nei varžovės titulai. Pirmąjį kėlinuką laimėjo 0:1, o antrąjį pralošė 1:0. Trečias kėlinukas baigėsi taikiai 0:0. Po klinčo teisėjai nusprendė pergalę skirti vengrei, o Danutė toliau skynė pergales paguodos turnyre.

Po ilgesnės pertraukos tarptautinėje arenoje puikiai kovojo ir trečią vietą užėmė Indrė Bubelytė. Aiškiai buvo matomas sportininkės noras laimėti. Indrė, kiek suklydo pirmoje kovoje, tačiau kitame rate ryžtingai viską ištaisė. „Buvo gražu žiūrėti atliekamus  Indrės  firminius veiksmus „malūnus“. Po efektingo metimo priešininkės atsidurdavo ant menčių arba likdavo suktis ant galvos kaip vijurkai. Turnyro teisėjai sprendė rebusus – kiek taškų skirti už parodytus veiksmus“, – sakė treneris Aivaras Kaselis. Iš viso Indrė turnyre iškovojo tris pergales. Tačiau dėl išėjimo į finalą šiaulietė rezultau 2:0/0:2/1:0 pralaimėjo kazachų kilmės vokietei Angelinai Schmidt. Beje, vokietė jau seniai treniruojasi su Lietuvos imtynininkėmis ir gerai pažįsta Indrės kovos būdą.

Kitose svorio kategorijose dėl bronzos apdovanojimų kovojo Deimantė Butavičiūtė ir Giedrė Blekaitytė, tačiau jos pralaimėjo ir liko penktoje vietoje.

Visos šalies rinktinės merginos treniruojasi sporto mokykloje „Atžalynas“ ir mokosi  Šiaulių miesto Vijolių vidurinės mokyklos  sporto klasėse .

Czarny Bore, kuris yra kalnuose ir nuo papėdės vienoje pusėje matosi Čekija, o kitoje Lenkija, varžybose dalyvavo 250 merginų iš Prancūzijos, Danijos, Vokietijos, Švedijos, Austrijos, Norvegijos, Ukrainos,Vengrijos, Slovakijos, Mongolijos, Latvijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Šalies moterų imtynių treneriai ir sportininkės Lietuvos moterų imtynių komandos vardu sveikina visus besidominčius moterų imtynėmis ir kviečia į naujai įrengtos imtynių sporto salės atidarymą bei sportininkų pagerbimo vakarą, kuris įvyks šių metų gruodžio 21 dieną 16:00 val. Šiaulių m. Vijolių vidurinėje mokykloje (Vilniaus g. 297).

Asociacija „Saulės miesto atletikos klubas“