Rusijos imtynių treneris Vladimiras Urimagovas viešai pareiškė, kad toks Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimas yra gėjų sąmokslas, kurio tikslas – pašalinti iš olimpinių žaidynių pačią vyriškiausią sporto šaką.

„Jei imtynės iš tikrųjų bus pašalintos, tai reikš, kad gėjai netrukus valdys visą pasaulį“, – Rsport.ru teigė jis.

Pasak V.Urimagovo, imtynių pašalinimas būtų „smūgis vyriškumui“.

„Kaip ir moterį ir vyrą, Dievas sukūrė karį. Nuo senovės laikų vyriška kova buvo olimpinių žaidynių pagrindas. Dabar vyriškumą ugdančias sporto šakas norima išguiti iš žaidynių. Kas mūsų laukia? Netrukus visame pasaulyje dominuos žydra spalva“.

„Tik įsijunk televizorių – per visus kanalus rodo, kaip jie dėl savo teisių kovoja. Nesakau – jie turi turėti savo teises. Bet jie neturi diktuoti kitiems savo sąlygų“.

V.Urimagovas treniruoja Alaną Chugajevą, Londono olimpinių žaidynių čempioną. Olimpinį auksą 2004 metais iškovojo ir kitas jo auklėtinias Hasanas Barojevas.

Pasak V.Urimagovo, pasaulyje yra „milijonai, kurie supranta, jog imtynės yra tikrų vyrų sportas ir kuriems rūpi, kad žmonių rasė išliktų“. Tokius žmones treneris ragino netylėti, pasirašyti po peticija.

„Galiausiai išaiškėjo, kad Tarptautinis olimpinis komitetas yra valdomas šių mažumų”, – pridūrė imtynių specialistas iš Rusijos.

Nėra žinoma, kad bent vienas iš 15-ikos IOC Vykdomojo komiteto narių būtų įsitraukęs į kokį nors judėjimą, kovojantį už seksualinių mažumų teises.

Maža to, IOC prezidentas Jacques’as Rogge’as yra sukritikavęs homoseksualų teises ginančių aktyvistų raginimus neleisti olimpinėse žaidynėse dalyvauti šalims, kuriose už netradicinę seksualinę orientaciją yra taikomos bausmės.

Vakarų žiniasklaida, cituodama V.Urimagovo žodžius, primena, kad ir Rusijoje (Sovietų sąjungoje) 1934-1993 metais homoseksualumas buvo laikomas nusikaltimu.