Kaune vyko tarptautinis graikų-romėnų imtynių turnyras „Kauno taurė – 2013“.

Šešis aukso medalius iškovojo ir pirmą komandinę vietą užėmė šeimininkų ekipa. Kauniečiams Aldui Lukošaičiui, Denui Markūnui, Taurui Liaugminui, Titui Kerševičiui, Ignui Bukauskui ir Arminui Lygnugariui įteikta turnyro nugalėtojų taurė.

Turnyre triumfavo dar penki mūsų šalies atletai. Pirmąsias vietas užėmė Domas Krikčiūnas iš Anykščių, klaipėdietis Paulius Galkinas, visaginietis Dmitrijus Parechelašvilis, joniškietis Adomas Grigaliūnas ir marijampolietis Vilius Savickas.

Svečių iš užsienio komandose pasižymėjo ukrainiečiai Oleksanderis Slisorenko, Viktoras Petrykas ir Ivanas Ryžyjus, Rusijos sportininkai Jevgenijus Karpenko, Andrejus Andrusenko ir Ilja Andrejevas bei Baltarusijos atletas Andrejus Kovalevskis.

Dvikovas ant imtynių kilimo akylai stebėjo olimpiniai prizininkai Mindaugas Mizgaitis ir Aleksandras Kazakevičius bei pasaulio čempionatų prizininkai Mindaugas Ežerskis ir Valdemaras Venckaitis.  Šiems tituluotiems atletams Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Ričardas Matijošaitis įteikė atminimo medalius.

Varžybų dalyvius pasveikino Kauno miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Turnyre dalyvavo 208 sportininkai iš Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos, Estijos ir Latvijos bei visų Lietuvos imtynių centrų komandos.

„Dalyvių skaičiumi šis turnyras yra didžiausias iš kada nors surengtų Lietuvoje. Tokio masto imtynių varžybos istorinėje Kauno sporto halėje renginiui suteikė solidumo. Tikiuosi, kad ateityje halės administracija taip pat bus svetinga imtynininkams. Pagyrimo verti turnyro organizatoriaus Sauliaus Liaugmino ir vyriausiojo teisėjo Albino Sodaičio darbai“, – savo mintimis po varžybų pasidalino sekretorius Vidas Paleckis.

Kauno sporto halėje varžybas gali pasižiūrėti internetiniame portale www.sportotv.lt .

www.imtynes.lt  informacija