Budapešte tęsiasi pasulio imtynių čempionatas. Šiandien varžybose finišuoja moterys (67 ir 72 kg) ir kovas pradeda graikų-romėnų imtynių meistrai svoryje iki 55 kilogramų. Lietuvos komandoje plunksnos svorio atleų nėra ir visas įdomumas mūsų šalies imtynių gerbėjams prasidės rytoj. Šeštadienį su varžovu pečius surems Laimutis Adomaitis (84 kg).

Šiuo metu atletai Budapešte pluša treniruotėse ir tirpdo paskutinius kilogramus. Kiek daugiau vargo šiame procese turi Aleksandras Kazakevičius. Po Londono olimpiados žaidynių prizininkas mėgino laimę sunkesniame svoryje, tačiau trenerių sprendimu grįžta į savo olimpinę formą – 74 kilogramus.  Prieš savaitę svarstyklių žyma sukosi aplink 8o kilogramų padala. Šiandien ryte olimpietis svėrė 76 kg. Aleksandrui liko du kilogramai ir viena para iki svėrimo. 

Kitų atletų svoriai: Edgaras Venckaitis – 69 kg, Laimutis Adomaitis – 85,7 kg ir Mindaugas  Mizgaitis – 122 kg.

Prieš aštuonis metus vykusį pasaulio čempionatą Budapešte gerai prisimena Edgaras Venckaitis, Aleksandras Kazakevičius ir Mindaugas Mizgaitis. Tąsyk Mindaugas Mizgaitis užėmė penktąją vietą.

„Šiemet laukia itin pajėgūs varžovai iš Turkijos, Rusijos, Gruzijos. Visgi dabar rūpinuosi tik savimi, noriu numesti likusius kilogramus ir įvykdyti trenerių planą. Tikiuosi pasirodyti gerai, tam ruošiausi ir treniravausi visus metus“, – po treniruotės kalbėjo Pekino olimpinių žaidynių prizininkas.

Paskutinėje sudarytoje tarptautinės imtynių federacijos (FILA) reitingų lentelėje tarp pajėgiausių pasaulių imtynininkų įsiterpusios E.Venckaičio, A.Kazakevičiaus, M.Mizgaičio ir dėl kojos traumos čempionate nedalyvausiančio Viliaus Laurinaičio pavardės.

„Grįžau į savo „olimpinį“ svorį – 74 kg. Labai laukiau šio čempionato Prieš 8 metus imtyniavau šioje arenoje, tačiau tikiuosi, kad šiemet pasirodysiu geriau. Man varžovai daugmaž yra aiškūs, bet reikia suprasti, kad čia pasaulio čempionatas ir nėra silpnų varžovų. Visgi sėkmės taip pat reikia“, – mintimis dalijosi A.Kazakevičius

Pirmasis ant kilimo šeštadienį žengs Laimutis Adomaitis, kuris kovos svorio kategorijoje iki 84 kg. Likę trys atletai savo šanso lauks iki sekmadienio.

„Nežinau kokie bus galutiniai rezultatai, nemėgstu prognozuoti, bet esu tikras, kad vyrai nuo kilimo nužengs aukštai iškeltom galvom ir man nebus gėda kitų šalių treneriams žiūrėti į akis. Bet kokiu atveju mūsų tikslas pasirodyti geriau, nei prieš aštuonis metus“, – linksmai nusiteikęs kalbėjo rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas.

Vytautas Mikaitis
Valdas Malinauskas