Nesėkmingai pasaulio imtynių čempionatas susiklostė Laimučiui Adomaičiui. Lietuvis svorio kategorijoje iki 84 kg. jau pirmojoje kovoje 3:4 nusileido baltarusiui Džavidui Gamzatovui, kuris iškovojo bronzos medalį.

Po dvikovos rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas apgailestavo dėl tokio pasirodymo, tačiau pripažino, kad dvikovos baigčiai įtakos turėjo ir teisėjų sprendimai.

„Kova vyko pagal scenarijų. Visgi esu nusivylęs teisėjavimu. Sunku vertinti, kuomet sportininkas atlieka veiksmą, o taškus gauna varžovus. Darbas nesustoja, analizuosime klaidas ir tai bus gera pamoka tiek sportininkams, tiek treneriams“, – po kovos kalbėjo R.Vartanovas.

Sekmadienį į kovas stos Edgaras Venckaitis, Aleksandras Kazakevičius ir Mindaugas Mizgaitis.

„Noriu pailsėti ir atsigauti. Prieš čempionatą teko numesti 5 kilogramus, o tai jaučiasi“, – po svėrimo pasakojo E.Venckaitis, kuris kovos kategorijoje iki 66 kg.

Pirmuoju oponentu E.Venckaičiui bus japonas Hiroyuki Shimizhu. A.Kazakevičių pirmojoje kovoje taip pat egzaminuos Japonijos atstovas Takehiro Kanakubo. Tuo tarpu M.Mizgaitis čempionatą pradės su Levanu Arabuliu iš Gruzijos.

„Burtų valia mūsiškiams jau nuo pirmų kovų teks plušėti pilnu pajėgumu. Kita vertus, mes į tokio rango varžybas vykstame ne statistų vaidmenų atlikti , o grumtis dėl aukštų vietų. Man nesužadintų jokių emocijų, jei, tarkim, pirmame rate tektų varžytis su oponentais iš Naujosios Zelandijos ar Okeanijos valstybių. Vienas ratas mūsų neišgelbėtų. Nereikia turėti iliuzijų ir apgaudinėti savęs – reikalingos tik labai geros kokybės kovos ir pergalės prieš grandus. Neįmanoma nukeliauti iki finalo, savo kelyje nesutikus dėmesio verto varžovo. Šiuo atveju ar 50 vieta, ar 15 – jokio skirtumo. O laimėjimai prieš vedančių imtynių valstybių sportinininkus suteikia pasitikėjimą ir kelią autoritetą. Be to, matėme, kaip šiame pasaulio čempionate neplanuotai anksti iškrito keli lyderiai. Reiškia ir mes galime grumtis su kiekvienu”, – svarstė treneris Mindaugas Ežerskis   

www.imtynes.lt  informacija