Vilniuje  vykstančio Tarptautiniame sporto festivalio metu galynėjosi imtynininkai. Ant sostinės Siemens arenoje patiesto imtynių kilimo  jaunieji atletai grūmėsi dėl Pekino olimpinių žaidynių prizininko Mindaugo Mizgaičio vardo imtynių turnyro nugalėtojo titulo.

Imtynininkai rungėsi trijose svorio kategorijose – virš 60 kg, virš 70 kg ir virš 80 kg.

Lengviausioje kategorijoje sėkmė lydėjo atletą iš Daugpilio Artemijų Filimonovą. Latvis finale įveikė vilnietį Petrą Rauką.

Svoryje virš 70kg aukso medalį iškovojo Karolis Valiūnas iš Panevėžio. Lemiamoje imtyje Karolis palaužė sostinės atleto Ryčio Bugajeco pasipriešinimą.

Svorio kategorijoje virš 80 kg visus varžovus įveikė ir pirmą vietą iškovojo Deimantas Burneika. Vilnietį su pergale pasveikino ir įteikė medalį bei nugalėtojo taurę Mindaugas Mizgaitis.

„Mintis rengti tokius turnyrus sunkiasvoriams vaikams kilo prieš pora metų. Mes ne tik ieškome talentingų, atkaklių ir užsispyrusių jaunų atletų, siekiančių aukštų sportinių tikslų, bet ir integruojam vaikus į darnią imtynininkų bendruomenę. Sunkiasvoriai imtynininkai – ypatingai vertinami. Bet kuriame pasaulio ar Europos čempionate gigantų kovos pateikiamos „desertui“. Kai kurios valstybės savo sunkiasvorių atletų pergales net politizuoja ir panaudoja valstybės galybės reklamai. Na kas gi nėra girdėjęs apie ruso Aleksandro Karelino ir amerikiečio Rulono Gardnerio mūšį Sidnėjuje?  Mes taip pat norime išugdyti naujų Mizgaičio pasekėjų, o prie to noriai prisideda ir pats olimpinių žaidynių prizininkas. Juk negali Mindaugas atsisveikinti su imtynėmis ir palikti tuščią vietą“, –  šypsodamasis pasakojo Lietuvos imtynių federacijos viceprezidentas Vladimiras Mataitis.

Varžybas akylai stebėjo ir jaunuosius sportininkus pasveikino Londono olimpinių žaidynių prizininkas Aleksandras Kazakevičius ir pasaulio jaunimo čempionas Vilius Laurinaitis.

Tarptautiniame imtynių turnyre kovojo 19 jaunųjų sportininkų iš įvairių Lietuvos miestų bei svečias iš Latvijos.

Turnyro nugalėtojai ir prizininkai svorio kategorijose:

+60 kg; (pradinio rengimo vaikai)

Vieta Vardas, pavardė gimimo metai miestas
1. Artemij Filimonov 2003 Daugpilis (Latvija)
2. Petras Rauka 2003 Vilnius
3. Aleksej Stacenko 2004 Vilnius
3. Eimantas Čepulis 2002 Vilnius
5. Simonas Babinskas 2002 Vilnius

+70 kg; (vaikai)

1. Karolis Valiūnas 2000 Panevėžys
2. Rytis Bugajecas 2000 Vilnius
3. Nikolaj Černyšev 2000 Visaginas
3. Valdas Platkovskis 2000 Vilnius
5. Henrikas Špadas 2000 Vilnius
5. Artūras Osinas 2000 Klaipėda
7. Vytautas Bulova 2000 Visaginas

+80 kg; (jaunučiai)

1. Deimantas Burneika 1998 Vilnius
2. Tomas Šeškevičius 1998 Marijampolė
3. Darijušas Balsevičius 1998 Vilnius
3. Erikas Lukauskas 1999 Klaipėda
5. Tomas Solovjov 1998 Šalčininkų r.
5. Sigitas Ivoškis 1999 Šalčininkų r.
7. Martynas Rabcevičius 1999 Vilnius

www.imtynes.lt  informacija