Gruodžio 7 dieną Vilniuje vyks pasaulio čempiono Rimanto Bagdono graikų-romėnų imtynių jaunimo turnyras.

Šiemet į tradicines jau 12 kartą rengiamas varžybas be lietuvių atvyks atletai iš Latvijos, Estijos,  Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos, Norvegijos ir Uzbekistano – iš viso virš 80 imtynininkų.

„Norim patys pamatyti ir žiūrovams pristatyti Mindaugo Ežerskio, Mindaugo Mizgaičio, Aleksandro Kazakevičiaus, Laimučio Adomaičio  ir kitų mūsų žymių imtynininkų artimiausią pamainą“, – kalbėjo šio turnyro Lietuvos imtynių federacijos garbės prezidentas ir šio renginio iniciatorius R.Bagdonas.

„Pernai ir šiemet šalies imtynių padangėje sužibėjo nauji vardai. Su medaliais iš oficialių čempionatų grįžo Kristupas Šleiva, Romas Fridrikas, Paulius Galkinas, Mantas Knystautas. Tikiuosi šias pavardes išgirsti ir ant olimpinio kilimo. Manau, jie bus pakankamai neblogai pasiruošę 2016 metais, nekalbant apie kitą olimpinį ciklą, kurį vainikuos Tokijo olimpiada“, – pasaulio čempionui antrino rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas.

Šiemet Lietuvos atletams dėl garbingų  trofėjų teks paplušėti iš peties. Savo pajėgiausius imtynininkus į varžybas delegavo Norvegijos, Estijos ir Latvijos imtynių federacijos.

Lenkijai atstovaus olimpinio centro atletai iš Radomo.

Norvegijos komandos garbę gins Europos jaunių pirmenybių vicečempionas Felixas Baldaufas.

Rusijos rinktinės gretose meistriškumu išsiskiria įvairių tarptautinių varžybų nugalėtojas Tigranas Petrosianas.

Uzbekistano ekipos smogiamoji jėga – Azijos jaunių čempionai ir prizininkai Islamdžanas Bachramovas, Sobirdžanas Kazakbajevas,  Muhammadali Šamsitdinovas ir Džonibekas Otabekovas.

Siurprizų žadėjo pateikti pajėgios Latvijos ir Estijos rinktinės.

„Varžovų statistika įspūdinga, tačiau mūsų vaikinai yra nepėsti. Per 10-12 metodiško darbo metų esame užsitarnavę tam tikrą pagarbą imtynių pasaulyje. Mūsų atletai išeina ant kilimo tik laimėti ir aš žinau, kad po turnyro man neteks raudonuoti prieš kolegas. Neabejoju, kad pavyks nudžiuginti žiūrovus ir gražiomis kovomis pasveikinti savo 75-metų sukaktį atšventusį Rimantą Bagdoną  “, – kalbėjo R.Vartanovas.

Varžybos vyks Respublikiniame lengvosios atletikos manieže, Žemaitės 6, Vilnius.

Turnyro programa.

Gruodžio 7 d.

11.00 val.         – varžybų pradžia, preliminarios kovos;

16.00 val.          – varžybų atidarymas;

16.15 val.          -kovos dėl 3 vietų, finalai, apdovanojimai.