Imtynių geografija Lietuvoje plečiasi. Pirmą kartą nepriklausomoje Lietuvoje ši sporto šaka atkeliavo į Šalčininkų rajoną. Dviejų trenerių, buvusių graikų-romėnų imtynininkų Edmundo Narodovskio ir Alfredo Milevskio iniacityva jau virš metų vyksta treniruotės Baltoje Vokėje įsikūrusiame Mizgaičio imtynių klube. Šiuo metu pratybas lanko virš 30 Baltosios Vokės E.Ožeškovos ir ,,Šilo“ vidurinių mokyklų moksleivių.

Nors užsiėmimai vyksta neseniai, bet  treneriai gali pasidžiaugti labai gerais savo auklėtinių rezultatais. Balandžio mėnesį Šiauliuose vykusiose šalies jaunučių (iki 15 metų) pirmenybėse du auklėtiniai, Tomašas Solovjovas ir Vladislavas Urinovičius, iškovojo bronzos medalius.

Gegužę Kupiškyje vykusiose  Lietuvos vaikų pirmenybėse Darjušas Daukševičius taip pat laimėjo „bronzą“.

Prieš porą savaičių jaunieji Baltosios Vokės imtynininkai dalyvavo tarptautiniame graikų-romėnų imtynių turnyre Aukštaitijos taurei laimėti. Panevėžyje Robertas Ivanovskis (62 kg) iškovojo antrą vietą, o Ernestas Ivanovskis (38 kg) ir Vladislavas Urinovičius (44 kg ) į namus grįžo su bronziniais apdovanojimais.

Metams baigiantis treneriai surengė imtynių Kalėdinį turnyrą ir į Baltąją Vokę pakvietė imtynininkus iš Vilniaus miesto ir rajono bei Trakų. Pasigalynėti į varžybas atvyko 45 jaunieji atletai. Susirinkę žiūrovai negailėjo audringų plojimų tituluotam imtynių meistrui, sostinės atletus atlydėjusiam  pasaulio ir Europos čempionatų prizininkui Valdemarui Venckaičiui.

Varžybas stebėjusi Baltosios Vokės E.Ožeškovos vidurinės mokyklos direktorė Miroslava Šostak neslėpė, kad renginys pranoko lūkesčius. „Geri pedagogai Edmundas Narodovskis ir Alfredas Milevskis sužibėjo naujame trenerių vaidmenyje. Nustebino sėkmingas jų auklėtinių pasirodymas ir triukšmingas sirgalių palaikymas. Atmosfera salėje puiki. Tikra kalėdinė šventė. Baltojoje Vokėje yra vos 1000 gyventojų, todėl sveikintina kiekviena iniciatyva, teigiamai garsinanti miestelį. Mūsų imtynininkai atlieka gražią socialinę misiją ir, tikiuosi, kad į šią veiklą įsitrauks dar daugiau jaunimo“, – džiaugėsi mokyklos direktorė.

Šeimininkai liko patenkinti rezultatais – keturi Baltosios Vokės imtynininkai iškovojo aukso medalius, net 9 atletai pasidabino sidabro apdovanojimais ir keturiems sportininkams atiteko „bronza“.

Turnyro nugalėtojus pasveikino ir medalius įteikė Lietuvos imtynių federacijos viceprezidentas Vladimiras Mataitis.

Nugalėtojais svorio kategorijose tapo:

26 kg Erikas Gaidamovičius                                   Vilniaus rajonas

29 kg Danielius Šostakas                                        Vilniaus rajonas

32 kg Germanas Daukševičius                           Šalčininkų rajonas

35 kg Laimis Čižas                                                       Trakai

38 kg  Albertas Jočas                                                 Vilnius

42 kg Ernestas Ivanovskis                                      Vilniaus rajonas

47 kg Artūras Snetkovas                                         Vilnius

59 kg Jokūbas Basijokas                                          Vilniaus rajonas

63 kg Ruslanas Radžiūnas                                       Vilnius

69 kg Ričardas Ivanovas                                         Vilnius

76 kg Albertas Urgalevič                                         Šalčininkų rajonas

80 kg Sigitas Ivoškis                                                     Šalčininkų rajonas

85 kg Gytis Šaduikis                                                     Vilnius

+95 kg Tomas Gumuliauskas                                    Vilnius

www.imtynes.lt  informacija