Krasnike (Lenkija) vykusiame atvirame Lenkijos moterų imtynių jaunimo čempionate pirmą vietą iškovojo Danutė Domikaitytė.

Šiaulių Vijolių vidurinės mokyklos abiturientė svoryje iki 67 kilogramų nepaliko vilčių savo varžovėms iš Lenkijos. Pirmoje imtyje Danutė “švariai“ įveikė bendraamžę Agatą Tatar, antroje kovoje trenerių Aivaro Kaselio ir Andriaus Stočkaus auklėtinė sugniuždė Lenkijos čempionės Weronikos Rybak pasipriešinimą, o lemiamoje dvikovoje dėl aukso medalio ant menčių paguldė Lenkijos čempionę ir šalies taurės laimėtoją metais vyresnę Laurą Robocinską.

„Susidaro įspūdis, kad kovodamos su manim lenkaitės kažko kompleksuoja. Viskas prasidėjo 2012 metais Katowicuose vykusiame Europos jaunių čempionate, kuomet imtyje dėl „bronzos“ nugalėjau favorite laikyta Sandrą Kazmierowską. Namų sienos lenkei nepadėjo, aš laimėjau. Man pergalė įkvėpė pasitikėjimo, o lenkaitės kažkaip „pasėdo“. Dabar tiesiai iš Krasniko vykstam į Baltarusiją, kur su šios šalies sportininkėmis vyks pasiruošimas debiutui Europos čempionate tarp suaugusių“, – apie savo planus pasakojo D.Domikaitytė.

Europos imtynių čempionatas vyks balandžio 1-6 dienomis Helsinkio priemiestyje Vantaa (Suomija). Moterų imtynių turnyre Lietuvai atstovaus Danutė Domikaitytė ir Indrė Bubelytė.

Valdas Malinauskas
www.imtynes.lt