Rygoje vykusiame Tarptautiniame V.Freidenfeldo moterų imtynių jaunimo turnyre bronzos medalį laimėjo Danutė Domikaitytė

Septynioliktą kartą vykdomame aukščiausios FILA kategorijos moterų imtynių tarptautiniame turnyre dėl apdovanojimų kovojo 87 sportininkės iš vienuolikos šalių.

Svorio kategorijoje iki 67 kilogramų Danutė  Domikaitytė pirmoje imtyje rezultatu 1:2 pralaimėjo turnyro nugalėtojai Martinai Kuenz iš Austrijos. Paguodoje dėl „bronzos“ Šiaulių miesto Vijolių vidurinės  mokyklos abiturientė ant menčių paguldė lenkę Nataliją Strazalką.

Kita Lietuvos rinktinės narė Rugilė Abraškevičiūtė (63 kg) pralaimėjo pirmą dvikovą lenkei Beatai Fedorowicz ir pasitraukė iš kovos dėl apdovanojimų.

„Tai buvo paskutinis Danutės jėgų patikrinimas prieš balandžio 1-6 dienomis Suomijoje startuosiantį Europos čempionatą. Austrė, matyt, yra pasiekusį gerą formą, nes kitą dieną ji neturėjo lygių ir kitoje, sunkesnėje svorio kategorijoje. O mūsų tikslas – pasiekti optimaliausią formą čempionato išvakarėse. Su D.Domikaityte į čempionatą taip pat vyks Šiaulių universiteto absolventė Indrė Bubelytė”, – kalbėjo treneris Aivaras Kaselis.

Valdas Malinauskas