Savo sportinę karjerą suaugusiųjų lygoje pradedančiai atletei iš Lietuvos likimas nepagailėjo didžiausių iššūkių. Vantaa mieste (Suomija) vyksiančiame Europos imtynių čempionate Šiaulių Vijolių vidurinės mokyklos abiturientę burtai į vieną pogrupį suvedė su olimpine čempione Natalija Vorobjova iš Rusijos, pasaulio čempionėmis ukrainiete Alina Stadnik-Machinia ir Jenny Fransson iš Švedijos, ir Europos čempionato prizininke Aline Focken iš Vokietijos bei vyriausia čempionato dalyve armėne Karina Šadojan , kuri beveik prieš dešimtmetį taip pat buvo užkopusi ant Europos čempionato nugalėtojų pakylos. Ne statisčių vaidmenį atlikti atvyko ir perspektyvios pasaulio jaunimo čempionatų bronzos medalių savininkės lenkė Daria Osocka ir Galina Levčenko iš Baltarusijos. Iš viso svoryje iki 69 kilogramų kovojo 17 sportininkių.

Burtų valia tokio masto varžybų debiutantė pirmoje imtyje susitiko su vos ne dvigubai vyresne Armėnijos atstove Karina Šadojan. Dvikova baigėsi rezultatu 5:5, tačiau Danutei pergalę lėmė kokybiškiau atlikti techniniai veiksmai.  Arbitrai jos veiksmus vertino 1, 2 ir 2 balais, o buvusios Europos čempionato prizininkės iš Armėnijos veiksmų arsenalo kaina buvo 1-1-1-2.

Susitikimą agresyviau pradėjo armėnė. Ji prigriebdavo Danutės ranką ir kelis kartus  atliko numušimą. Tačiau lietuvaitė parteryje vis išsikapanodavo į viršų, uždirbo tašką ir neleido Šadojan atitrūkti. Pirmas kėlinukas baigėsi rezultatu 1:2.

Antrame kėlinuke trenerių Aivaro Kaselio, Andriaus Stočkaus ir Arvydo Krikščiūno auklėtinė vėl lipo ant to paties grėblio – prarasdavo pozicijos kontrolę, kuomet varžovė „išjungdavo“ dešinę ranką. Senkant paskutinei minutei dvikova pasiekė kulminaciją – armėnė praeina į liemenį, o Danutė, aukodama tašką žengė už kilimo. Rezultatu 3:5 į priekį išsiveržė 39 metų Armėnijos imtynių veteranė. Lieka kiek daugiau, nei 30 sekundžiu. Danutė atlieka rizikingą, bet rezultatyvų 2 taškų vertės metimą per petį, išlygino rezultatą 5:5 ir iškovojo pirmą karjeroje pergalę oficialiose varžybose.

Antroje kovoje su pasaulio čempione ukrainiete Alina Stadnik-Machinia buvo sunku tikėtis teigiamo rezultato. Šiai dienai Ukrainos atletės meistriškumas ir patirtis yra didžiulė. Jau keletą metų ji šluoja visus aukščiausios prabos medalius įvairiuose čempionatuose bei turnyruose. Specialistų prognozės pasitvirtino – jei dar 22 sekundę Danutė sėkmingai išsigelbėjo nuo ukrainietės atakos, tai jau po mažiau nei minutės varžovės praėjimas į kojas buvo sėkmingas – 0:2. Tašką dvikovoje ukrainietė padėjo 1,49 sekundę  po sėkmingos kombinacijos Alina Stadnik-Machinia prispaudė Danutės mentes prie kilimo.

Vėliau ukrainietė „švariai“ nugalėjo lenkaitę D.Osocką ir dabar Danutės šansai iškopti į „paguodą“  Alinos Stadnik-Machinios rankose, kuriai pusfinalyje reikia įveikti tituluotą rusę Natalija Vorobjovą.

Deja, Suomijoje sėkmė lydėjo N.Vorobjovą, kuri nugalėjo ukrainietę rezultatu 4:0 ir iškopė į finalą.

Vyrų laisvųjų imtynių turnyre šiandien kovojo sunkiasvoris Jonas Rudavičius (125 kg). Klaipėdoje gyvenantis buvęs pagėgiškis grūmėsi su Baltarusijos atletu Vadimu Švedovu. Po pusantros minutės kovos Jonas prarado tašką, nes užžengė už kilimo. Realūs šansai išplėšti pergalę atsirado penktą susitikimo minutę. Akivaizdžiai sunkesnis J.Rudavičius „kryžiuje“ turėjo iniciatyvą, tačiau sukibime vėl išėjo už kilimo ir prarado dar vieną balą. Mačo pabaigoje Jonas nėrė į varžovo kojas, tačiau sulaukė sėkmingo baltarusio atsako, pralaimėjo rezultatu 0:4 ir baigė savo pasirodymą Europos čempionate.

Valdas Malinauskas