Tartu (Estija) finišavo SELL žaidynės.  Kasmet vykstančiose įvairių sporto šakų žaidynėse tarp Suomijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos studentų šiemet sėkmė šypsojosi mūsų šalies imtynininkams ir imtynininkėms.  Lietuvos  graikų-romėnų, moterų ir laisvųjų imtynių atstovai Estijoje iškovojo aukso medalius devyniose svorio kategorijose iš 15-kos. Graikų-romėnų imtynininkų kraitėje keturi čempionų titulai (iš šešių galimų), “laisvūnai” ant aukščiausios nugalėtojų pakylos lipo tris kartus (5 svorio kategorijos), o merginos triumfavo dukart (4 svorio kategorijos).

Nugalėtojais svorio kategorijose tapo:

Graikų-romėnų imtynės

66 kg             Artūras Macijevskis (LEU)
85 kg             Julius Matuzevičius (LEU)
98 kg             Vilius Laurinaitis (MRU)
130 kg           Mantas Knystautas (MRU)

Laisvosios imtynės

65 kg             Šarūnas Jurčys (KU)
97 kg             Aldas Lukošaitis (KTU)
125 kg           Jonas Rudavičius (KU)

Moterų imtynės

63 kg             Indrė Bubelytė (ŠU)
69 kg             Giedrė Blekaitytė (ŠU)

Graikų-romėnų imtynių turnyre bene labiausiai intriguojanti buvo dvikova tarp nuolatinių varžovų Aldo Lukošaičio ir Viliaus Laurinaičio. Abu atletai savo sportinį kelią pradėjo Joniškyje pas trenerį Vladimirą Audicką. Vėliau sportininkai pasuko skirtingais keliais – Aldas išvyko į Kauną, kur savo įgūdžius tobulino pas trenerį Vidą Paleckį, o kiek vėliau Vilius pateko į Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) perspektyvinės pamainos grupę. Abu neeilinių gabumų imtynininkai yra pasiekę puikių rezultatų tarptautinėje arenoje. Aldas 2008 metais Stambule iškovojo „sidabrą“ pasaulio jaunimo čempionate, o Vilius 2012 metais Patajoje (Tailandas) iškovojo pasaulio jaunimo imtynių čempionato nugalėtojo titulą ir pakartojo Valentino Mizgaičio 37 metų senumo rezultatą.

Šiuo metu V.Laurinaitį treniruojantis Olegas Antoščenkovas savo auklėtinio prašė išvengti prieš tris savaites Lietuvos imtynių čempionate  padarytų klaidų. „Tąsyk Kaune Vilius užleido iniciatyvą ir tai vos nekainavo aukso medalio. Estijoje reikalavau, kad jis dirbtų pirmu numeriu, spaustų varžovą ir tvarkytų savo reikalus, kol dar yra sausi, – imtynių subtilybėmis dalinosi treneris. Planas pavyko, Vilius parteryje pričiupo galvą ir atliko tris ridenimus, o vėliau prie iškovotų šešių taškų pridėjo dar du ir šį kartą pelnytai nugalėjo“.

SELL žaidynių imtynių turnyre kovojo 61 sportininkas.

Valdas Malinauskas