Gardine (Baltarusija) vykusiame tarptautiniame moterų imtynių turnyre dvi  Lietuvos rinktinės narės tapo šių varžybų nugalėtojomis.

Šiaulių universiteto  absolventė  Indrė Bubelytė triumfavo svorio kategorijoje iki 60 kilogramų. Indrei tai buvo jau antra sėkmė šiame turnyre. Šalies olimpinės rinktinės kandidatė laimėjo  keturias  kovas,  o finale įveikė pasaulio jaunimo vicečempionę Kristiną Tsan iš Baltarusijos.

Šiaulių Vijolių sporto mokyklos  vienuoliktokė Rugilė Abraškevičiūtė nugalėtojo svorio  kategorijoje iki 63 kilogramų. Rugilė nugalėjo dvi baltaruses, o finale įveikė Lenkijos imtynininkę Martiną Bobiak.

„Šias merginų pergales labai vertinu. Kodėl? Baltarusėms turnyras Gardine itin svarbus. Pirmą ir antrą vietas užėmusioms sportininkėms suteikiamas sporto meistro vardas, kuris, savo ruožtu, apipinamas finansinėmis paskatomis ir kitomis privilegijomis. Baltarusijoje stipendijos sporto meistrams yra dosnios – atletai ir atletės gali pilnai savarankiškai gyventi ir dar atsidėti „juodai dienai“. Būtent todėl turnyre kaimynės stengėsi iš visų jėgų ir nėrėsi iš kailio dėl pergalių. Kaip nesidžiaugti mūsiškių pergalėmis, ypač, kai tai vyksta svetimoje teritorijoje“, – pagyrų Indrei ir Rugilei negailėjo šalies rinktinės treneris Aivaras Kaselis.

Šių metų imtynių turnyre Gardine kovojo komandos iš Azerbaidžano, Rusijos, Lenkijos, Lietuvos ir penkių Baltarusijos sričių.

Mūsų šalies imtynininkes varžyboms ruošė treneriai Aivaras Kaselis ir Andrius Stočkus.

www.imtynes.lt  informacija