Tarptautinė imtynių federacija (FILA) tęsia  reformas. Po pernai rugsėjį pasiektos sėkmės, kuomet Tarptautinis olimpinis komitetas su imtynininkais pratęsė olimpinį kontraktą, FILA toliau keičia savo veidą. Po reorganizuotos valdymo struktūros, FILA vadovai kardinaliai pakeitė imtynių taisykles, o dabar atėjo eilė santykių su žiniasklaida tobulinimui ir marketinginių projektų įgyvendinimui.

Savaitgalį FILA biuro posėdyje Dubrovnike buvo išrinktas naujas organizacijos pavadinimas ir logotipas. Dauguma balsų patvirtintas naujas pavadinimas „United World Wrestling“ (Vieningas imtynių pasaulis).

„Šį žingsnį žengt paskatino globalaus prekinio ženklo sukūrimo neišvengiamumas. Mūsų sumanyme brendas turi atspindėti kertines imtynių vertybes ir skleisti naują organizacijos, sugebėjusios apginti olimpinį statusą, energetiką“, – kalbėjo FILA prezidentas Nenadas Lalovičius.

Naują pavadinimą ir logotipą pagal FILA užsakymą atliko kompanija OLIVE GROVE. Dabar naujovę turi įvertint ir už ją balsuoti FILA kongreso, vyksiančio pasaulio čempionato Taškente išvakarėse, nariai. Jei rugsėjo 7 dieną kongreso delegatai pritars pasiūlymui, FILA atsisveikins su senu pavadinimu ir prie savo būstinės Šveicarijoje pritvirtins naują iškabą.

Biuras taip pat vieninteliu kandidatu kitai kadencijai į FILA prezidento pareigas patvirtino dabartinį vadovą serbą Nenadą Lalovičių.

www.imtynes.lt  informacija