Katowicuose tęsiasi Europos jaunimo imtynių čempionatas. Šiandien iš „laisvūnų“ estafetę perėmė moterų imtynių mėgėjos.  Šiame turnyre mūsų šalies garbę gina Danutė Domikaitytė (67 kg).

Lenkijoje praeitų metų Europos jaunimo čempionato finalininkei nepavyko apginti savo titulo.

Kvalifikacinėje imtyje Danutė per  kiek daugiau nei pusantros minutės į kampą užspeitė vokietę Beate Kionig. Trenerio Aivaro Kaselio auklėtinė atliko matą dviem ėjimais – nubloškė už kilimo (2:0) ir netrukus kontratakavo (6:0)bei paguldė ant menčių savo varžovę.

Tai ne pirmas kartas, kai praradusi iniciatyvą, Danutė nepuolė aklai gintis, o ieškojo agresyvaus tęsinio. Greitas mąstymas sudėtingoje situacijoje yra puikus iš Anykščių krašto kilusios atletės bruožas.

Imtyje dėl patekimo į pusfinalį Danutė pečius surėmė su Rusijos atlete Polina Tesinko. Varžovės treneriai, matomai, išnarstė Danutės galimybes, todėl rusaitė nesivėlė į nuožmią kovą , o laukė klaidų. Kad jų suras, matėsi plika akimi – Domikaitytė kaskart pamiršdavo kairės kojos, kuri tapo masalu varžovei, kontrolę. Visus šešis pergalę rusei lėmusius taškus varžovė iškovojo apčiuopusi silpną Danutės vietą – ją nublokšdavo po kairės kojos užgriebimo.

„Šiuo metu Danutė nėra pasiekusi maksimalios sportinės formos. Ji tik prieš tris dienas laikė 12 klasės baigimo egzaminus. Mokslo stresas turėjo pasekmių – Danutės svoris nukrito iki 66 kilogramų. Tas kas domisi imtynėmis supras, kaip sudėtinga kovoti su keliais kilogramais sunkesnėmis varžovėmis. Be to, dėl egzaminų paskutinė pasirengimo stovykla nuėjo šuniui ant uodegos. Šiame etape mūsų prioritetas mokslai, mums reikalingos išsilavinusios asmenybės, todėl teko atsisakyti išvykų ir pratybų su pajėgiomis treniruočių partnerėmis“, – po dvikovos su Rusijos sportininke telefonu kalbėjo treneris A.Kaselis.

Ta pati rusė galėjo būti ir D.Domikaitytės gelbėtoja kovoje dėl bronzos. Jai reikėjo įveikti ukrainietę Nataliją Mazur ir „ištempti“ lietuvaitę į paguodą.  Deja, ukrainietė visais aspektais pranoko rusę ir , laimėjusi dvikovą, paliko Danutę Domikaitytę už paguodos turnyro borto.  Galutinė Danutės vieta turnyro lentelėje paaiškės vakare po finalinių dvikovų. Svoryje kovojo 15 imtynininkių.

Valdas Malinauskas
www.imtynes.lt