Dortmunde vykusiame „Grand Prix“ serijos turnyre nieks neprilygo vilniečiui Aleksandrui Kazakevičiui. Svorio kategorijoje iki 80 kilogramų startavęs Londono olimpinių žaidynių prizininkas įveikė varžovus iš Austrijos, Rusijos, Turkijos, o finale patiesė daugkartinį pasaulio čempionatų prizininką Marką Overgaardą Madseną iš Danijos. Danui vėl nepavyko atsigriebti už pralaimėjimą kovoje dėl bronzos Londono olimpinėse žaidynėse.

Pirmoje imtyje A.Kazakevičius užtikrintai įveikė austrą Michaelį Wagnerį (8:0), o įsibėgėjęs palaužė ruso Imilo Šafretdinovo (2:0) bei Europos jaunimo čempiono ir pasaulio jaunimo čempionato trečios vietos laimėtojo turko Aslano Atemo (3:1) gynybą.

Finale vilnietis pečius surėmė su gerai pažįstamu trisdešimtmečiu Danijos atletu ir lemiamoje imtyje įveikė varžovą rezultatu 3:1. Svoryje kovojo 15 imtynininkų.

Svorio kategorijoje iki 98 kilogramų po ilgos pertraukos aukščiausio lygio varžybose startavo Vilius Laurinaitis. Pasaulio jaunimo čempionas baigia išsigydyti prieš metus patirtą sunkią kojos traumą, todėl treneriai joniškiečiui nekėlė ypatingų reikalavimų.  Nepaisant ilgos pertraukos, susijusios su reabilitacija, Vilius pirmoje dvikovoje rezultatu 5:1 įveikė ne bet ką, o rumuną Aliną Alexucą-Ciurariu, tą patį rumuną, kuris paskutiniame atrankos į Londono olimpines žaidynes turnyro susitikime už žaidynių borto paliko dabartinį Viliaus trenerį M.Ežerskį.

Deja, antra dvikova Viliui susiklostė nesėkmingai – jis rezultatu 0:5 pralaimėjo suomiui Timo Uallio ir liko 12 vietoje tarp 20 dalyvių.

Juoda diena buvo Edgarui Venckaičiui. Buvęs tauragiškis svoryje iki 66 kilogramų neprilygo Prancūzijai atstovaujančiam Europos čempionato prizininkui Artakui Margarianui (2:4) ir pasitraukė iš kovos dėl turnyro apdovanojimų. E.Venckaitis užėmė 18 vietą (26 dalyviai).

Turnyre Dortmunde kovojo 116 atletų iš dvidešimties valstybių.

Valdas Malinauskas