Baku vykusiame finaliniame Golden Grand Prix imtynių turnyre vėl sublizgėjo Aleksandras Kazakevičius. Laimėjęs tris dvikovas iš keturių, Londono olimpinių žaidynių prizininkas iškovojo bronzos medalį ir savo sąskaitą papildė 2000 JAV dolerių suma.

Vilnietis kvalifikacinėje imtyje pranoko gruziną Giorgį Cikaridzę (1:0), bet vėliau nusileido į finalą prasibrovusiam vengrui Peterui Bacsi (4:7).

Patekęs į “paguodą” A.Kazakevičius įveikė japoną Masato Sumi, (3:0) o kovoje dėl trečios vietos Eminą Ahmadovą (4:2) iš Azerbaidžano.

“Aleksandras geroje formoje, svarbu išlaikyti tokią fizinę ir psichologinę kondiciją iki svarbiausio metų starto – pasaulio imtynių čempionato, kuris vyks rugsėjo mėnesį Taškente. Kalbant apie pralaimėjimą šiame turnyre vengrui, galiu dalį atsakomybės prisiimti sau. Buvo ginčytinas momentas dėl kurio galėjau protestuoti ir, kaip paaiškėjo vėliau namie peržiūrėjus vaizdo įrašą, būčiau teisus. Bet esant rezultatui 7:0 nenorėjau rizikuoti (nes, jei arbitrai po video peržiūros nepakeistų kilimo teisėjų verdikto, varžovas gautų dar vieną tašką ir dėl aiškaus pranašumo taškais pergalę vengrui būtų skirta anksčiau laiko – aut. past.). Kitus varžovus Kazakevičius pranoko savo brandumu. Jis buvo vertas prizinės vietos, kaip ir penktoje vietoje likęs Laimutis Adomaitis, kuris ant kilimo kovojo po sunkių traumų“, – auklėtinių pasirodymą komentavo treneris Mindaugas Ežerskis.

Laimutis Adomaitis grūmėsi svorio kategorijoje iki 85 kilogramų. Kvalifikacijoje buvęs joniškietis pralaimėjo gruzinui Roberti Kobliašviliui (1:2), paguodoje įveikė iranietį Nouri Hosseiną (11:2), o kovoje dėl bronzos nusileido Uzbekistano atletui Rustamui Assakalovui (0:4).

Finaliniame Golden Grand Prix serijos turnyre kovojo 285 sportininkai (graikų-romėnų – 115, “laisvūnų” – 89ir moterų – 81).

 

Valdas Malinauskas